Хокей. 61-річний словацький тренер Юліус Шуплер очолив першу команду ХК «Донбас». Позавчора президент донецького клубу Борис Колесніков представив його громадськості.
У Шуплера досить багатий досвід тренерської роботи. Він очолював збірну Словаччини, клуби «Дукла» (Тренчин), «Спарта» (Прага), «Слован» (Братислава), «Динамо» (Рига), «Локомотив» (Ярославль), «Динамо» (Мінськ), ЦСКА (Москва).
На цій зустрічі оголосили, що бюджет «Донбасу», котрий в новому сезоні сподівається виступати у Континентальній хокейній лізі (КХЛ), становитиме понад 20 мільйонів доларів США. І там перед донецьким колективом стоятиме чергове завдання — вихід до плей-оф чемпіонату КХЛ. Офіційне підтвердження на участь в тому елітному турнірі очікується у травні.
— Стосовно комплектації команди: кадровий потенціал формуватимемо з урахуванням думки нового тренера, — зазначив президент клубу.
Було сказано і про другу команду. Вона виступатиме в чемпіонаті України. В її складі гратимуть виключно молоді гравці, не старше двадцяти п’яти років. В основному — хокеїсти віком від 17 до 21. Ця команда, як і перший колектив, домашні матчі проводитиме на арені «Дружба».
Новий льодовий палац для «Донбасу», наявність якого є обов’язковою умовою для виступу в КХЛ, побудують в Донецьку до початку сезону-2015/16. За словами Бориса Колеснікова, нині ведеться ескізне проектування споруди. «Можу сказати, що то буде найбільша арена серед всіх існуючих нині в КХЛ. Щодо її розташування, то в нас є три варіанти: одне місце дуже гарне, але є певні складнощі, і два непогані. Гадаю, до кінця травня все буде зрозуміло. Сподіваємося також до середини осені одержати робочий проект, без якого не можна ставати до роботи. Арена належатиме клубу й побудована на його гроші».
Лише результати
Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Плей-оф. 1/4 фіналу. 23 квітня. «Одеса» — «Будівельник» (Київ). 99:98 ОТ (24:14, 18:28, 17:22, 23:18, 17:16). Рахунок у серії — 2:1.
«Дніпро» (Дніпропетровськ) — БК Донецьк. 78:82 (19:21, 23:24, 18:23, 18:14). Рахунок у серії — 1:2