В Івано-Франківську після завершення опалювального сезону продовжиться реалізація заходів проекту «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів м. Івано-Франківська», який було затверджено для фінансування Інвестиційним комітетом Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО).
Нагадаємо, що Івано-Франківськ став першим українським містом, яке отримало згоду цієї міжнародної установи на кредит у 3 мільйони гривень для його бюджетних установ. Цьому сприяли співпраця міської влади з проектом україно-німецького технічного співробітництва GІZ «Енергоефективність у будівлях» та взаємодія з консалтинговою компанією ТОВ «ФІАТУ». Саме цим товариством під технічним контролем німецьких експертів було проведено енергоаудити понад ста бюджетних будівель і за їх результатами відібрано дев’ять найбільш енергозатратних закладів — п’ять загальноосвітніх шкіл та чотири дитячі садки. Докладні звіти про ситуацію з енергозбереженням у цих закладах і лягли в основу бізнес-плану інвестиційного проекту «Підвищення енергоефективності в будівлях навчальних закладів м. Івано-Франківська», який було подано на розгляд НЕФКО. Кредит — 3 мільйони гривень — надано під 3 відсотки річних на термін до 15 грудня 2015 року. Внесок самого міста становить 603 тисячі гривень. Отримання кредиту йтиме трьома траншами. Перший — близько 600 тисяч гривень — місто вже отримало наприкінці минулого року. Як повідомили в міськвиконкомі, на сьогодні вже завершено вимірювальні роботи, підготовлено проектно-кошторисну документацію на виконання робіт із заміни вікон та дверей, відновлення теплової ізоляції мереж та встановлення тепловідбивних екранів у школах та садках. Усі роботи мають бути завершені до 15 жовтня цього року, після чого буде здійснено моніторинг досягнутих показників.
Хочуть продати сквер?
Прокуратура міста Калуша внесла протест на рішення міської ради про продаж одному з підприємств земельної ділянки несільськогосподарського призначення площею 0,3448 гектара. Правоохоронці вказують на те, що ця ділянка є сквером, де проводять громадські заходи політичного та культурного характеру. А згідно з вимогами Конституції України, Земельного кодексу України у приватну власність не можуть передаватися землі загального користування населених пунктів — майдани, вулиці, проїзди, шляхи, набережні, пляжі, парки, сквери, бульвари, кладовища, місця знешкодження та утилізації відходів тощо.
Начальник управління юстиції отримував зарплату фіктивного водія
Управління СБУ в Івано-Франківській області порушило кримінальну справу за фактом привласнення бюджетних коштів та зловживання службовим становищем начальником Тисменицького районного управління юстиції. Чиновника звинувачують у тому, що протягом чотирьох років він затверджував табелі виходу на роботу водія, який фактично не працював у відділі ДВС Тисменицького районного управління юстиції. Крім того, начальник підписував заяви про надання йому чергових відпусток та преміювання. Заробітну плату фіктивного водія посадовець начебто отримував у свою кишеню.
Івано-Франківська область.