На півострові відкрили сафарі-парк «Тайган»

На церемонію з’їхалися представники з восьми країн, а також перші особи автономії. Право перерізувати символічну червону стрічку дісталося Голові Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолію Могильову. І це природно! Адже створення такого об’єкта стане імпульсом для розвитку не лише Білогірського району як курортного регіону, а також підвищить туристичну та інвестиційну привабливість Криму загалом.

 

«Відкриття цього об’єкта дасть змогу залучити велику кількість туристів у Крим, що, у свою чергу, забезпечить збільшення надходжень до бюджету і, відповідно, підвищить добробут кримчан. Я вітаю всіх з успішною реалізацією цього інвестиційного проекту. Кримський уряд підтримуватиме такі починання», — зазначив глава виконавчої влади Криму Анатолій Могильов.

Вид згори

Величезний туристичний об’єкт розташовано на території колишньої військової частини в Білогірському районі Криму, й він займає 32 гектари. «Тайган» — це не просто зоопарк, це цілий комплекс, до складу якого входять дитячий зоокуточок, розплідник приматів, зоопарк, де зібрано унікальних тварин, серед яких козулі, павичі, ведмеді, олені, лані, антилопи, верблюди та інші. Загалом у зоопарку — 26 видів тварин.

Але основною гордістю ініціатора проекту Олега Зубкова — директора Ялтинського зоопарку «Казка» — є безпосередньо сафарі-парк. У ньому можна побачити величезну кількість великих хижаків — представників сімейства котячих: левів, леопардів і навіть амурських тигрів. «В Європі подібних парків немає. У сафарі-парку «Тайган» — унікальна колекція левів, яка зібрана з усіх зоопарків колишнього Союзу, Європи. Я їздив до Південної Африки, привіз унікальних білих левів. І якби це було просто, то вони були б у всіх зоопарках Москви, Києва, а за фактом їх більше немає ніде на пострадянському просторі», — розповів Олег Зубков. За його словами, у парку налічується 50 африканських левів, на годівлю яких щодня потрібно понад 700 кг м’яса. Головна визначна відмінність сафарі-парку — вільне розташування левів серед дерев, трави, квітів. Відвідувачам комплексу пропонується спостерігати за тваринами згори, прогулюючись системою мостів завдовжки понад кілометр, розташованих над територією парку.

Ще одна цікавинка

На території сафарі-парку розташовано готель. Це не просте місце, де туристи зможуть відпочити й відновити сили після тривалих і цікавих прогулянок, а й поспілкуватися із тваринами зоопарку «тет-а-тет». Для відвідувачів будуть доступні такі послуги, як наприклад, «левеня в номер». «Ви прокинулися — і до вас, образно кажучи, за сто гривень, приходить левеня. І ви з ним півгодини, як з домашнім кошеням, зможете погратися», — повідомив Олег Зубков. І це не все: на відвідувачів «Тайгана» чекає ще багато сюрпризів. Але дізнатися, які саме, кожен зможе, лише побувавши в цьому унікальному туристичному комплексі.

Об’єкт природно-заповідного фонду

Втішно, що 18 квітня сафарі-парк «Тайган», як уже повідомляв «Голос України», визнано об’єктом природно-заповідного фонду — зоологічним парком місцевого значення. Відповідну постанову більшістю голосів ухвалено на пленарному засіданні сесії Верховної Ради АРК. На думку авторів постанови, туристичні стежки ландшафту сафарі-парку «Тайган» зможуть скласти конкуренцію традиційним туристичним стежкам у гірському Криму та на ПБК, а також збагатять рекреаційні ресурси півострова.

Фото Вікторії КРАВЧЕНКО.

 

 

 

Церемонія відкриття: червону стрічку перерізає Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов (ліворуч) і директор Ялтинського зоопарку «Казка» Олег Зубков.