Мешканці одразу трьох населених пунктів Херсонщини опинилися в епіцентрі спалаху трихінельозу. Це вкрай небезпечна хвороба, що вражає м’язові тканини людини, викликає нестерпний біль, високу температуру і за несвоєчасного звернення до лікаря може призвести до смерті. Все почалося з того, що родина з села Миколаївки Бериславського району привезла до ринку сусіднього міста Нової Каховки три туші свиней на продаж. Під час обстеження у лабораторії всі свині виявилися заражені трихінелою, тож стривожені ветеринари поїхали додому до продавців, і там обстежили ще двох живих тварин, які теж виявилися хворими!
Спантеличені комерсанти розповіли, що придбали свиней оптом у знайомого з села Козацького, тож з Миколаївки працівники санепідемстанції й Головного управління ветеринарної медицини Херсонщини негайно вирушили туди. На обійсті у власника приватної свиноферми знайшлися ще п’ять інфікованих свиней. Селянин зізнався, що ловив у чагарях єнотовидних собак (природних рознощиків недуги), а їхнім м’ясом без будь-якої перевірки та кулінарної обробки підгодовував домашніх тварин, тож вони й підхопили заразу.
Але найгіршим було те, що господар ферми днями бучно відзначав якесь родинне свято і запросив до себе родичів та приятелів, яких нагодував свіжиною. Таким чином, свининою із трихінелами пригостилися або купили її чи просто отримали у дарунок загалом 75 дітей і дорослих ыз сіл Миколаївки, Козацького, Іванівки віком від 3 до 82 років. Тепер лікарі розшукують інфікованих і повідомляють про необхідність термінового лікування.
Херсонська область.