Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк провів зустріч із представниками Міжнародного громадського проекту-автопробігу «Дорогами Перемоги!» на їхнє прохання. Про це повідомила прес-служба першого заступника глави парламенту.

Учасники автопробігу переконані: пам’ять про велику Перемогу народів колишнього СРСР у Великій Вітчизняній війні не має бути загубленою, і вони віддають данину цій пам’яті. Саме тому, за їхніми словами, молодь ініціювала проведення цього проекту. Його учасники поінформували А. Мартинюка про те, що ця масштабна акція присвячена 67-й річниці Перемоги народів СРСР у Великій Вітчизняній війні та проводиться територією трьох держав: України, Росії та Білорусі.

Учасники акції, а це спільні україно-російсько-білоруські екіпажі, розпочали свій шлях у Севастополі третього квітня і завершать його восьмого травня на Поклонній горі в Москві, після чого 9 Травня пройдуть із державними прапорами України, Росії та Білорусі Красною площею. У містах, де зупинятимуться автомобілісти, розгортатиметься найбільша копія Прапора Перемоги розміром у 200 кв. м.

У свою чергу, Перший заступник Голови Верховної Ради подякував присутнім за ініціативу такого проекту і наголосив на важливості того, що його організатори — молоді люди, а не ветерани тих далеких подій. За його словами, в разі, якщо він проводитиметься щорічно, у організаторів є шанси на успішне та масштабніше проведення цієї акції у рік святкування 70-річчя Великої Перемоги. Водночас А. Мартинюк нагадав співрозмовникам про намагання відродити в Україні використання копії Прапора Перемоги в рамках святкування Дня Перемоги. Проте пояснив, що для цього потрібно вносити певні зміни до Основного Закону України.

На завершення зустрічі А. Мартинюк зробив пам’ятний запис у Книзі почесних учасників Міжнародного проекту-автопробігу «Дорогами Перемоги!». «Скажу без перебільшення: ваш автопробіг, зустрічі з ветеранами і молоддю в багатьох містах та населених пунктах, виступи в засобах масової інформації — це вкрай важливий фактор збереження історичної пам’яті про той жорстокий час, коли народи Радянського Союзу, об’єднані вірністю, відданістю та любов’ю до своєї Великої Батьківщини, здійснили небувалий у світовій історії подвиг, розгромили лютішого ворога людства — фашизм», — написав А. Мартинюк. «Правда про безсмертний подвиг у Великій Вітчизняній війні наших людей впевнено пробиває собі дорогу до сердець і душ молоді. І в цьому, я впевнений, запорука об’єднання нашої країни», — наголосив у своєму записі Перший заступник Голови Верховної Ради України.