Корюківський центр поштового зв’язку № 4 удванадцяте виборює першість у всеукраїнській акції «Голос України» — в кожну родину». За підсумками передплати на перше півріччя 2012 р. листоноші, оператори ЦПЗ зібрали один з найбільших в Україні «урожай» — 1548 передплатників газети Верховної Ради. Тож знову вкотре головний приз — комп’ютер — було доставлено до Корюківки. На додачу поштовики отримали й принтер.
Лідери всеукраїнської акції дбають про те, аби вчасно доставити «Голос України» у найвіддаленіші села Корюківського, Щорського, Семенівського та Новгород-Сіверського районів. Причому це буває не завжди легко.
Наприклад, у Бириному 77 передплатників. Особливістю цього села є те, що воно під час повені залишається без прямого зв’язку з райцентром. А цього року ще взимку й понтонний міст кригою знесло за течією Десни. Але... «Голос України» поштові машини з Корюківки все одно доставляють сюди згідно з графіком. Тільки роблять «гак» у 80 кілометрів, заїжджаючи до населеного пункту і місцевих хуторів із території Сумської області.
Загалом 13 машин у дощ і заметіль вирушають до відділень зв’язку за дев’ятьма головними маршрутами. Щодня вони долають 2100 кілометрів.
Азарт перемагати у всеукраїнській акції «Голос України» — в кожну родину» з’явився у корюківських зв’язківців, коли начальник ЦПЗ №4 Олександр Якушин прочитав замітку про вручення комп’ютера від нашої газети прилуцьким поштовикам.
— Я здивувався, що тодішній їхній показник не дуже був далекий від нашого, — розповів керівник. — Та невже ж наступного разу комп’ютер поїде у Прилуки? І ми довели не тільки прилучанам, а й всій Україні, що у наших районах «Голос України» читається найкраще! Причому хочу відзначити, що з цією газетою нам немає такої мороки, як з деякими. Я депутат районної ради і недавно мав зустріч із заступником голови райради. То він щиро сказав, що колись їх зверху просили пропагувати видання Верховної Ради. А тепер без підказки зверху газету цікаво читати. Бо там є все.
— Минула передплата була нелегкою для працівників 80 відділень зв’язку Корюківського ЦПЗ. Та, незважаючи на труднощі, вони посприяли тому, аби у всіх селах, хуторах були читачі місцевих та всеукраїнських видань. Загалом на території ЦПЗ №4 передплачено 85 тисяч примірників газет та журналів. Колективи відділень зв’язку активно пропагують серед населення і місцеві, і загальнодержавні видання. Адже в такий спосіб дбають про зростання доходів зв’язківців, поштового відомства і, відповідно, забезпечення власного заробітку.
Зазначимо, що нині у ЦПЗ №4 56 комп’ютерів. Відрадно, що 17 відсотків цієї оргтехніки поштовики заробили, беручи активну участь у всеукраїнській акції.
Фото автора.
Заступник головного редактора «Голосу України» Віталій Суддя (ліворуч) вручає головний приз акції «Голосу України» начальнику Корюківського центру поштового зв’язку № 4 Олександру Якушину (праворуч) та його колегам.