Прокурор Дніпропетровської області Наталя Марчук розповіла журналістам подробиці розслідування гучної справи: 15 квітня голова суду міста Орджонікідзе Анатолій Г. збив на смерть людину і зник з місця ДТП.
18 квітня заступником Генерального прокурора України В. Войцишеним проти голови суду порушено кримінальну справу.
— Але на сьогодні особа, яка скоїла злочин, не налаштована на те, щоб сприяти розкриттю справи. Навпаки, її дії спрямовані на ухилення від відповідальності, — підкреслила прокурор.
Вона також повідомила, що голова суду перебуває зараз у лікарні, його діагноз не розголошується, але стан дозволяє провадити слідчі дії. Водночас в одному з херсонських судів слухається стосовно цієї само людини справа про хабар в особливо великому розмірі. У 2009 році у цій справі вже було винесено рішення Запорізького суду про звільнення пана Г. від кримінальної відповідальності, та після втручання прокуратури її тепер слухають у херсонському суді. Весь цей час голова суду виконував свої обов’язки і сам розглянув 14 кримінальних справ. Прокурор додала, що після отримання результатів експертиз прокуратура буде готова висунути звинувачення, вона клопотатиметься про відсторонення судді від службових обов’язків, а потім суд вирішуватиме, чи брати його під варту.
Подібні випадки, на жаль, непоодинокі.