Фестиваль-форум «Гордість і надія Тернопілля» зібрав у обласному драмтеатрі обдаровану учнівську і студентську молодь. Це переможці обласних етапів всеукраїнських олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії наук, студенти-відмінники тощо. А ще ті, хто відзначився у позашкільній роботі, спорті.

Дев’ятикласниця школи №2 міста Зборова Вікторія Комар, наприклад, стала призером обласних олімпіад із п’ятьох дисциплін: фізики, математики, хімії, біології, історії. Дівчина всесторонньо розвинена, але зізнається, що налягатиме на фізику, хімію, біологію, оскільки хоче бути лікарем. Восьмикласника школи №28 Тернополя Назара Лозінського вже запросили на навчання до київського політеху на позаконкурсній основі. Юний винахідник придумав портативний пристрій для перевірки справності свічки двигуна внутрішнього згоряння і став призером Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких, винахідницьких та раціоналізаторських розробок. Хлопець захоплюється точними науками.
Море фантазій в учениць Тернопільського професійного ліцею моделювання одягу та перукарського мистецтва. За словами директора ліцею Ганни Шинкарук, серед них багато по-справжньому талановитих, з художнім мисленням. Вони ще скажуть своє слово в моді.
Загалом на фестивалі відзначили 95 школярів, студентів, учнів професійно-технічних навчальних закладів. Заступник голови облдержадміністрації Юрій Желіховський висловив упевненість, що юні обдарування примножать славу Тернопілля, і вручив їм грамоти та цінні подарунки.
На знімку: чарівні капелюшки демонструють учениці ліцею Вікторія Сворінь і Оксана Черній (справа наліво).
Фото автора.