На своє 350-річчя Івано-Франківськ отримає від уряду 10 мільйонів гривень. Це — четверта частина того, що просила міська влада у Кабінету Міністрів України на підготовку та святкування ювілею. «Якщо навіть і ці кошти не надійдуть, місто все одно отримає заплановані подарунки на зразок нового залу міського фізкультурно-оздоровчого комплексу», — заспокоїв іванофранківців міський голова Віктор Анушкевичус. До того ж, наголосив він, ніщо не заважає іванофранківцям до ювілею прибрати місто — навести лад на вулицях, у скверах та дворах. Хоча, як зазначив міський голова, «прикро, що до Івано-Франківська таке ставлення».
Раніше планувалося, що до ювілею міста відремонтують одну з центральних вулиць — Шевченка, що веде до міського парку культури і відпочинку, а також приведуть 
до ладу 20 старовинних будинків. 
Нагадаємо, що своє 350-річчя Івано-Франківськ відзначатиме 7 травня цього року.
Іронія Любомира Винника
В Івано-Франківську відкрилася виставка робіт відомого в німецькомовному світі журналіста і митця — уродженця Прикарпаття, а нині мешканця Швейцарії Любомира Винника. Загалом це його 57-ма виставка, та лише п’ята — в Україні. На ній представлено фотографії з журналістських подорожей автора 26 країнами, графічні роботи, а також карикатури-картуни, відомі в Швейцарії, але ще мало знані в Україні.
За словами Любомира Винника, картун — це «автономне тіло, завершений твір, який мовою символів переносно чи дослівно бере під невидиму лупу іронії світ людей».
Відкриття виставки супроводжувалося звуками альп-горнів та шотландськими народними піснями у виконанні йодлерклубу (місто Коломия) — учасника міжнародних йодлерських фестивалів у Швейцарії.
На знімку: Любомир Винник презентує свої роботи.
Сільського голову за отримання хабара посадили на три роки
До трьох років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною займати посади в органах місцевого самоврядування і державної влади засуджено за отримання хабара сільського голову із Тлумацького району.
За сприяння в передачі у власність двох земельних ділянок він вимагав у підприємця 35 тисяч гривень. Щоправда, оборудка не вдалася. Правоохоронці затримали хабарника «на гарячому».
Івано-Франківська область.
 
 
Фото автора.