Таку приємну новину повідомив перший заступник міністра інфраструктури України Костянтин Єфименко. 

А почалося все в лютому, коли Укрзалізниця вирішила відмінити потяг сполученням Львів — Рахів через збитковість маршруту. Це повідомлення викликало прямо-таки хвилю невдоволення жителів Рахівського району: проти виступили як прості мешканці, так і депутати районної та обласної рад. Такі дії залізничного відомства відрізали б цей суцільно гірський район, доступ до якого є лише з двох боків — з долини Тиси від Тячева та через Ясінянський перевал — у бік Івано-Франківська і Львова.  

Керівник Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида тоді звернувся до глави держави і уряду. За дорученням Кабміну питання розглянули ще раз, враховуючи наведені аргументи — особливо те, що протягом майже цілого року Рахів — «гуцульський Париж» — і найвищу гору України Говерлу відвідують тисячі туристів. 

«Обласна влада повністю підтримує рахівчан. Адже залишати найвіддаленіший гірський Рахівський район без залізничного сполучення не можна. Добре, що рішення відмінити потяг скасоване», — поінформував голова облдержадміністрації.