Учорашнє засідання Керуючої ради Комітету економічних реформ було присвячено попередньому аналізу реалізації соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича. Причому глава держави одразу заявив, що незадоволений темпами просування цих питань, хоча виконавці вже понад два місяці тому отримали відповідні завдання.

«На сьогодні виконано одне з головних, необхідних для реалізації ініціатив завдань — прийнято зміни до бюджету і ми з вами отримали реальний механізм виконання цієї програми і фінансовий ресурс», — сказав він. А тому глава держави, окрім власне збільшення соціальних стандартів, вимагає негайних кроків з покращення медичного обслуговування громадян, інвалідність яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою, погашення знецінених заощаджень та запровадження механізму здешевлення вартості іпотечних кредитів для громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Кожен керівник, який не впорається з цим завданням, отримає можливість займатися іншими справами, пообіцяв Президент.

Крім того, на думку Президента, соціальні ініціативи мають підкріплюватися створенням нових робочих місць та збільшенням заробітних плат на виробництві. Реальний сектор економіки, відповідно, планується забезпечити додатковими коштами, адже саме він є фундаментом, на якому, зокрема, тримається бюджетна система держави. У зв’язку з цим В. Янукович нагадав, що минулого року вже доручив Комітету з економічних реформ розробити пакет ініціатив, спрямованих на підтримку реального сектору економіки. Економічна політика держави може бути ефективною, тільки якщо будуть створені умови для інвестування та розвитку реального сектору, переконаний Президент. «Я бачу, що останнім часом є зменшення ентузіазму у деяких виконавців, відповідальних за цей напрямок, тому ми обов’язково поглиблено розглянемо стан справ у цій сфері на засіданні Комітету з економічних реформ», — пообіцяв глава держави.

Вл. інф.