Там, де опозиція дихає в потилицю, держава рухається вперед. Про це заявив на прес-конференції в Чернігові народний депутат України Михайло Чечетов (на знімку). «Якщо у нас не буде сильного опонента, ми можемо деформуватися, — зазначив він. — Опозиція підганяє». Політик хотів би бачити в Україні «сильну об’єднану опозицію». На його думку, це сприяло б становленню демократичного суспільства.

Як вважає М. Чечетов, якби Наталія Королевська очолила «Батьківщину», це справді мало б вигляд об’єднання опозиційних сил довкола перспективного харизматичного політика. На жаль, зауважив політик, в Україні спостерігаються інші процеси, зокрема, витіснення молоді з політичних структур, боротьба «політичних карликів» між собою за електорат.

Після виборів, за словами народного депутата, в Україні не повинно бути ворогів. Він вважає позитивним прикладом, коли опозиціонерів, що програли, партія переможців залучає до виконання своєї програми. «Просто нерозумно відсікати професіоналів», — заявив політик. У цьому плані він навів як приклад призначення Петра Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі. М. Чечетов у заслугу останньому поставив нещодавнє розв’язання «сирної війни» на користь обох сусідніх держав.

Заступник голови фракції Партії регіонів відкинув звинувачення його політичної сили в популізмі, підкупі виборців перед виборами до Верховної Ради. Він упевнений, що нині «ми пішли в ріст», у країні вдалося перебороти попередні труднощі, а відтак «з’явився фінансовий урожай, з якого можна спекти соціальний пиріг». Саме тому з 1 травня зростатимуть соціальні виплати. Намічено у вигляді збільшення пенсій, зарплат бюджетникам, інших виплат розподілити 33 мільярди зароблених коштів.

М. Чечетов покладає великі надії на травневу зустріч Віктора Януковича та Володимира Путіна, які можуть змінити «кабальний для України газовий договір». На його погляд, розв’язання цієї проблеми зроблять ціни на голубий вогник більш адекватними нинішнім реаліям. А це у свою чергу поліпшить економічну ситуацію в державі, вона отримає додатковий фінансовий ресурс для забезпечення соціальних програм.

Зачепив народний депутат і питання фінансування партструктур. Він переконаний, що провідні парламентські партії повинні отримувати кошти з бюджету. Чесна конкуренція на виборах буде тоді, коли конкуруватимуть політики програмами, стратегією, ідеями, а не бізнес своїми фінансовими ресурсами.

 

Чернігів.

Фото автора.