Після публікації інтерв’ю прокурора Івано-Франківської області Олександра Каліфіцького, в якому йшлося про напружені стосунки прокуратури і деяких депутатів облради, ситуацію коментує голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич:

— Передусім, як голова обласної ради, хотів би зазначити, що і я, і депутатський корпус зацікавлені в конструктивній співпраці з усіма органами влади, зокрема, і з обласною прокуратурою та новопризначеним прокурором області. Ті недоречності, які складаються в процесі співпраці депутатського корпусу, відповідних комісій обласної ради, окремих депутатів з прокуратурою, схильний трактувати як таке собі притирання посадовців, притирання різних органів у співпраці. Не більше і не менше. Умовно кажучи, якщо комісія з питань законності й правопорядку розглядає питання, які є дотичними до прокуратури, то в нас існувала практика, що на засідання комісії запрошували представника прокуратури, і в такій суто людській компетентній співпраці вирішували питання.
Після того, як прокурором області став Олександр Каліфіцький, десь, вочевидь, поміняли трошки кадри, а ті, що залишилися, не зберегли наступності у співпраці з обласною радою. Наприклад, був такий факт, коли комісія обласної ради запрошувала на своє засідання представників прокуратури (це не обов’язково мав бути прокурор чи його заступник), але він не з’явився. А це викликає відповідну реакцію у депутатів. Часто дехто з них схильний вважати, що це є спеціально, що хтось не поважає місцеве самоврядування. Адже взагалі в такому суто філософському аспекті у нас і далі до місцевого самоврядування ставлення трохи зверхнє з боку виконавчої влади. І це проглядається неозброєним оком. Обласна рада сьогодні визначила своїм пріоритетом зміцнення місцевого самоврядування, посилення його ролі. Будь-який такий факт насторожує депутатів: а чи не ставляться до нас зверхньо? Чи не ігнорують нас?
Вважаю це недоречностями в рамках притирання посадових осіб обласної ради і обласної прокуратури. Думаю, що з часом вони минуться і співпраця буде нормальною і конструктивною. У цьому питанні ми, як живі люди і як люди, котрі зацікавлені, щоб на території області були стабільність, порядок, взаєморозуміння, знайдемо порозуміння.
Ось у нас на обласній раді було поставлено питання, яке згідно із Законом про прокуратуру мають виносити раз на півроку. Депутати повинні заслухати інформацію про законність на території області. З об’єктивних причин не було прокурора — він був у відрядженні. Був заступник прокурора. На час відсутності прокурора він виконує обов’язки прокурора. Дехто з депутатів сприйняв це як неповагу до депутатів обласної ради. Призначений новий прокурор ще не познайомився з депутатським корпусом. Чому його немає? Чому прийшов заступник? Відповідно йде таке накручування ситуації. Просто хотів би, щоб у тому контексті позиції окремих депутатів не сприймалися як позиція ради. В даному випадку депутати мають право і запропонували заслухати інформацію прокурора саме тоді, коли він буде. Ми хочемо з ним познайомитися, саме йому задати запитання. Тим більше, що в передвиборчий час нагнітаються пристрасті. У суспільстві, особливо стосовно захисту прав громадян, ще дуже багато всім нам треба працювати. Вочевидь, у депутатів можуть виникати запитання. Тому вони хотіли звернутися до самого прокурора, а не до його заступників. На наступну сесію прийде прокурор і поспілкуємося. Я сподіваюся, що насправді праця обласної ради і прокуратури налагодиться. Але, щоб конфлікту не виникло, має бути добра воля людей, відповідальних за ці взаємовідносини. У мене ця добра воля є. Переконаний, що з боку Олександра Каліфіцького так само є добра воля на співпрацю. Це — найголовніше. Бо він відповідальний за роботу всієї обласної прокуратури, я — відповідальний за організацію роботи обласної ради. Тому докладатиму максимум зусиль, щоб наша співпраця була конструктивною. Не треба зайвий раз шукати проблем там, де їх нема. У нашому суспільстві і так дуже багато проблем. Для чого створювати нові?