Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 17 квітня.
«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 2:1. Голи: Рібері, 17, Озіл, 53, Гомес, 90.
«Баварія»: Нойєр, Боатенг, Лам, Бадштубер, Густаво, Алаба, Швайнштайгер (Мюллер, 61), Кроос, Рібері, Роббен, Гомес. Тренер — Юпп Гейнкес.
«Реал»: Касільяс, Рамос, Пепе, Коентрау, Арбелоа, Гедіра, Алонсо, Озіл (Марсело, 69), Ді Марія (Гранеро, 79), Бензема (Ігуаїн, 84), Роналду. Тренер — Жозе Моуріньо.
Рефері — Говард Вебб (Англія).
Мюнхен. «Альянц Арена». 66 000 глядачів. 6 градусів.
Перед початком цього поєдинку з гостьової роздягальні пропали шість пар бутс. Три з них належали найкращому гравцеві мадридців Кріштіано Роналду. Також в числі постраждалих опинилися партнери португальця по «Реалу» Карім Бензема і Месут Озіл. Крім того, злодії прихопили з собою кілька футболок.
Але це так собі — увертюра. Тепер про саму зустріч, дебют якої був за гостями. Вони діяли на максимальних швидкостях, і вже на сьомій хвилині Бензема міг відкрити рахунок, але його удар під поперечину парирував Нойєр. Витримавши той штурм, «Баварія» відповіла голом. Після подачі кутового Рібері скористався відскоком і пробив Касільяса.
Повівши в рахунку, мюнхенці заволоділи територіальною перевагою. Але по-справжньому в першому таймі вони загрожували воротам іспанців лише раз, коли Гомес пробивав з гострого кута, однак чудово зіграв Касільяс.
Проваливши першу половину зустрічі, команда Моуріньо спробувала відігратися відразу після перерви. І завдяки певному везінню їй це вдалося. Спочатку Роналду не реалізував вихід сам на сам із Нойєром. Та Бензема продовжив атаку прострілом. Знову бив Роналду (фактично з нульового кута), і м’яч від воротаря влучив в Озіла, а від нього залетів у ворота.
Невдача помітно розлютила «Баварію», але їй ніяк не вдавалося зламати оборону гостей. Лише під кінець зустрічі почала працювати зв’язка Лам—Гомес. Маріо, над яким часто кепкують, протягом зустрічі кілька моментів розтринькав, але у вирішальний момент поставив переможну крапку.
На останній хвилині основного часу Гомес, німець з іспанським корінням (його батько — іспанець родом із Гранади, а мати — німкеня), таки домігся свого, ногою замкнувши простріл від свого капітана. Відігратися мадридцям не вдалося. Забракло часу.
Зізнайтеся, що багато хто з вас вважав «Реал» явним фаворитом у цій парі. Але, погодьтеся, зустріч у Мюнхені вийшла гідною битвою рівних суперників. А її рахунок залишає майже рівні шанси обом командам на вихід до фіналу. Адже гра показала, що «Баварія» не поступається супернику.
Лідер «Баварії» Франк Рібері (ліворуч) і Бастіан Швайнштайгер.
Фото з сайту УЄФА.