У східній частині міста оголошено карантин через сказ. Цьому передувала шокуюча історія, коли дика тварина серед білого дня напала на людину!
— Близько другої години дня найманий робітник ремонтував фасад будинку, аж раптом відчув різкий біль. І побачив дику лисицю, яка вчепилася йому у бік. Потім хижачка забігла до сусіднього двору і вкусила домашнього собаку. Господарка загнала лисицю на дах сараю, де її застрелили. Лабораторний аналіз підтвердив, що тварина була носієм збудника сказу. Міський голова Олександр Карасевич оголосив на території понад десятка вулиць та провулків карантин — домашніх тварин у небезпечній зоні терміново прищеплюємо від цієї смертельно небезпечної хвороби, — розповіла начальник управління ветеринарної медицини у Каховському районі Херсонщини Валентина Іскова.
Каховчани дивуються: скажена лисиця взялася ніби нізвідки. Лісів поблизу немає, дніпровські плавні далеко. Ще більше городян здивувало, що влада й медики заледве змогли допомогти покусаній людині. Для щеплення домашніх собак та котів у районному управлінні ветмедицини знайшли понад тисячу доз антирабічної вакцини. А от препарату для людей у районних закладах охорони здоров’я... не виявилося зовсім. Міський голова з обуренням розповів журналістам, що вакцину, від якої залежало життя жертви нападу, довелося замовляти... аж у Харкові. Але найдивніше, що про повну її відсутність чиновники з обласного управління охорони здоров’я й гадки не мали!