Закарпатська транспортна прокуратура з’ясовує причини аварії, що сталася 16 квітня на залізничній станції в обласному центрі. «На колії пункту підготовки вагонів Ужгородської дистанції пасажирських перевезень машиніст пасажирського поїзда №82 сполученням Київ —Ужгород, здійснюючи маневрові роботи, допустив зіткнення із составом вагонів, які знаходилися на початку колії на відстої», повідомили в прес-службі прокуратури області.
Під час зіткнення постраждали п’ять провідників, яких доставили до лікарні. Проте від госпіталізації залізничники відмовилися і повернулися на робочі місця. Пасажирів у потязі не було. Внаслідок аварії пошкоджено обладнання 14 вагонів. Розмір збитків наразі встановлюють. За словами начальника Ужгородської дирекції залізничних перевезень Василя Нодя, причиною надзвичайної події став людський фактор. Складач поїзда був у стані алкогольного сп’яніння. Тривав другий день Великодніх свят...
«При підготовці вагонів перед відправленням поїзда №82 Київ —Ужгород складач поїздів не знаходився на пункті», — уточнив Василь Нодь. Зіткнення сталося через те, що «черговий по станції не переконався, що колія зайнята вагонами, і своєчасно не дав машиністу команду на зупинку...»
В Ужгородській дирекції Львівської залізниці НП присвятили тригодинну нараду. Для розслідування пригоди до міста приїхав перший заступник начальника Львівської залізниці Олександр Єфименко.