Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 27-й тур.

13 квітня (п’ятниця). «Оболонь» — «Кривбас». 0:0. 4 900 глядачів. Рефері — Мосейчук (Чернівці).
14 квітня (субота). «Олександрія» — «Дніпро». 1:5. 3 500 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Гєнєв, 23 — Коноплянка, 55 (п), 90+1, Стрінич, 72, Олійник, 90, Боатенг, 90+2. Вилучено Гітченка («Олександрія», 54, фол останньої надії), Стрінича («Дніпро», 77, друге попередження).
«Динамо» — «Ворскла». 3:0. 28 480 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Мілевський, 45+2, Корреа, 49, Шевченко, 63.
«Металіст» — «Іллічівець». 0:0. 25 814 глядачів. Рефері — Кутаков (Київська область).
16 квітня (понеділок). «Металург» — «Арсенал». 1:1. 2 700 глядачів. Рефері — Швецов (Одеса). Голи: Соарес, 32 — Старгородський, 41 (п).
«Таврія» — «Чорноморець». 2:0. 6 900 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Шиндер, 62, 65.
«Карпати» — «Волинь». 1:0. 7 000 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Гол: Гладкий, 72.
«Зоря» — «Шахтар». 1:5. 20 000 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Гол: Сілюк, 72 — Мхітарян, 8, 74, Тейшейра, 16, Адріано, 31 (п), Срна, 77.
Гра в Луганську нагадувала протистояння удава і кролика. Надто безпомічними були господарі. А от футболісти «Шахтаря» діяли досить професіонально: жодних сентиментів і поблажливості. Трусяться коліна — то й отримайте належне.
А от в Олександрії, де «Дніпро» виграв з таким самим рахунком, ситуація дещо інша. Господарі намагалися чинити відчайдушний супротив. Адже клуб з Кіровоградщини однією ногою вже у Першій лізі.
Стримавши стартові атаки гостей, олександрійці посміливішали. І самі почали загрожувати воротам дніпрян, навіть намагалися пресингувати, заробляти стандарти. Саме за таких обставин і було відкрито рахунок. Салхі виконав штрафний, а Гєнєв виграв боротьбу за м’яч у повітрі і забив.
Після перерви у складі «Дніпра» замість центрального оборонця Чеберячка вийшов нападник Олійник. Уже швидко це принесло користь дніпропетровцям. Надалі забивали тільки вони. І багато.
В матчі проти «Ворскли» у складі динамівців з’явився Денис Гармаш, якого вилучили в поєдинку попереднього туру проти «Шахтаря». Виявляється, що Контрольно-дисциплінарний комітет федерації футболу України розглянув апеляцію київського «Динамо» щодо другої жовтої картки свого півоборонця. І КДК задовольнив її. Тому Гармаш і вийшов проти полтавців. Хоча він через перебір жовтих карток не зіграє в Луцьку проти «Волині», як і його колеги по команді Олег Гусєв й Артем Мілевський. Не зможе сидіти на лаві запасних на стадіоні «Авангард» і наставник «Динамо» Юрій Сьомін, котрий відбуває триматчеву дискваліфікацію.
Але повернімося до скандальної ситуації в Донецьку. КДК ФФУ своїм рішенням поінформував Комітет арбітрів ФФУ щодо встановлення факту, що при складанні свого рапорту рефері матчу Юрій Вакс свідомо замінив підставу попередження Гармаша на «недисципліновану поведінку: затримку поновлення гри» з метою приховування дійсної аргументації, яка не відповідала обставинам епізоду з вилученням футболіста.
Останній рядок в турнірній таблиці залишили «Карпати». Невдалим виявилося для них поле нового стадіону «Арена Львів», де біло-зелені не вигравали. Тому вирішили повернутися до рідного дому — стадіону «Україна». І магія цієї арени подіяла: дві перемоги! В кубковому поєдинку проти «Чорноморця» і от цей непростий виграш у «Волині».
— Тепер битимемося в кожному матчі, що залишилися, — сказав виконувач обов’язків тренера «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький. — Попереду в нас три тури випробувань. Але шансів вижити у вищому класі ми ще не втратили...
Фото Євгена КРАВСА (для «Голосу України»).
З м’ячем герой матчу у Львові Олександр Гладкий.