Напередодні Великодня, ввечері в суботу, в центрі Дніпропетровська було застрелено відомого бізнесмена, 45-річного Геннадія Аксельрода.

 

За повідомленням ГУМВС України у Дніпропетровській області, перший постріл пролунав тоді, коли чоловік, перебуваючи за кермом власного автомобіля, під’їхав до будинку на вулиці Гоголя. Поки відкривалися автоматичні ворота у дворі будинку, невідомий на велосипеді вистрілив зі зброї із глушником у лобове скло. Бізнесмен вискочив з автомобіля й намагався бігти в бік проспекту Карла Маркса, але зловмисник зробив ще кілька пострілів.

Нині в області проводять оперативно-розшукові заходи. Одна з версій убивства — розборки. Загиблий мав великий будівельний бізнес у Дніпропетровську. Його остання робота — зведення безликого торговельного комплексу «Пасаж» на місці пам’ятника архітектури, магазину «Дитячий світ». Це спричинило багато суперечок і нарікань.

Прощання з бізнесменом відбулося в будинку Дніпропетровського театру опери та балету. Поховали його на Сурсько-Литовському цвинтарі. Бізнес-партнер убитого Геннадій Корбан також прийшов попрощатися із другом. Поруч із ним постійно перебував боєць «Беркута» з автоматом.

На Г. Аксельрода вже робили замах у 2010 році. Вибуховий пристрій було закладено тоді під столом, за яким він обідав у ресторані «Паппероні» з Г. Корбаном. Тоді бізнесмен не постраждав.