Першим із українського тріо позавчора в боротьбу вступив «Дніпро». Тому почнемо з його поєдинку в Азербайджані проти «Карабаху». Як і очікувалося, бакинська зустріч сильно відрізнялася від київської. Спочатку команди начебто зовсім помінялися ролями: українці діяли по-господарськи впевнено, натомість азербайджанський колектив мав розгублений вигляд.

«Дніпро» творив краще, ніж у першому матчі, діючи злагодженіше при атаках і надійніше в обороні. А рахунок був відкритий наприкінці чверті години, коли Калинич красиво пробив головою після навісу з флангу. Однак до кінця тайму господарі несподівано відновили рівновагу. Джордж, котрий нічим особливим до цього не виділявся, чудово виконав штрафний.
У другому таймі команди заграли обережніше, але перевага була на боці українців. І «Дніпро» таки добився свого, знову вийшовши вперед завдяки помилці опонентів, якою скористався Калинич. Розпачливі спроби азербайджанців відігратися були марними.
Мирон Маркевич так прокоментував події на полі:
— Після зустрічі в Києві я казав, що «Карабах» мені сподобався. Команда організована й обіграти її непросто. Це підтвердив і сьогоднішній поєдинок. Він був напрочуд напружений. Ми просто зіграли краще.
На запитання, чи є шанс у «Дніпра» зіграти з «Сент-Етьєном» у Львові, а не в столиці, тренер відповів: «Ми проситимемо про це УЄФА».
*** 
«Металіст» і «Динамо» грали в один час. Але почнемо розмову про їхній виступ спочатку, як кажуть, з гіршої новини. Тому й перенесемося до столиці Польщі. Там певною несподіванкою став ефектний гол «Металіста», забитий у середині першого тайму. Гості подали кутовий з лівого флангу, Торсільєрі підставив п’ятку й підняв м’яча над карним майданчиком «Легії», а Кобін чудовим ударом через себе вгатив його під поперечину.
Варшав’янам знадобилося лише кілька хвилин, щоб отямитися й усвідомити, що сталося. І після цієї нетривалої паузи господарі рахунок зрівняли. Також після розіграшу кутового, помилки на виході Дишленковича, котрий відкрив ближній кут і дозволив досвідченому Сагановському забити.
Надалі гра була досить рівною. І все йшло до цілком справедливої нічиєї. Але харків’яни, як це з ними вже не раз траплялося в нинішньому турнірі, пропустили зовсім необов’язковий гол. Його забив Дуда, котрий вийшов сам на сам після передачі Сагановського й помилки Торреса. Часу на порятунок у «потопаючих» уже не залишалося — так само, як це було в іграх із «Трабзонспором» та «Локереном». Отже, «Металіст» зазнав четвертої поразки поспіль і втратив навіть теоретичні шанси на вихід до плей-оф.
***
«Динамо» в Києві здобуло заслужену перемогу, взявши реванш за несподівано велику поразку в Данії. Наші футболісти цілком задовольнили амбіції свої і прихильників, котрі особливо гаряче підтримували команду. Навіть тоді, коли в першому таймі гра у неї вочевидь не клеїлася.
— Була важка зустріч, — сказав Сергій Ребров. — Усі матчі в Лізі Європи такі, там немає слабких і сильних суперників. Сьогодні це зайвий раз підтвердилося. Нам потрібно було в другому таймі докласти максимум зусиль, щоб зламати «Ольборг». Тому я радий, що хлопці терпіли і в підсумку подарували радість людям.
Скажу також, що з усіма командами, які дисципліновано й організовано обороняються, дуже важко грати. І не тільки «Динамо», а кому завгодно. Якщо сам не діятимеш дисципліновано, то буде дуже складно, що й сталося в першому таймі...
З тренером важко не погодитися. Справді, спочатку здавалося, що динамівцям не вдасться здолати ешелоновану оборону данської команди. Та ще й везіння було на боці гостей. Вони вибивали м’яч із порожніх воріт, а динамівці кілька разів не влучали зблизька.
А тут ще господарі опинилися в меншості. Часу для досягнення мети залишалося не так уже й багато. Як стати переможцем за такої ситуації? Можна і в розпач впасти. Але команда і її прихильники, як сказав Ребров, терпіли і не полишали надії на тріумф. І він прийшов, той бажаний момент. Кияни подали кутовий і Віда, котрий добре почувається в повітрі, забив головою.
Ця невдача ще більше згуртувала футболістів «Ольборга». Зрозуміло, що вони робили все, аби відігратися. Але то було б несправедливо. Одне слово, гостре протистояння тривало до останньої миті поєдинку. І лише гол, забитий уже в компенсований час досвідченим Гусєвим, котрий вийшов на заміну, зняв напругу.
Перемога дозволила «Динамо» стати одноосібним лідером у групі. Наступний матч наші зіграють у Києві 27 листопада з португальським клубом «Ріу Аве», котрий вдома, до речі, відібрав два очки у «Стяуа».
Фото  Андрія НЕСТЕРЕНКА та uefa.com.
Переможну крапку в київському матчі поставив Олег Гусєв.
Нікола Калинич відзначився «дублем».