Влада Херсонщини починає бодай частково віддавати борги навчальним закладам. Понад двадцять років органи місцевого самоврядування практично не фінансували придбання шкільних меблів. Коли якийсь інвентар виходив із ладу, його або сяк-так латали, або купували новий за кошти батьків та спонсорів. Нині кожна з понад півтисячі шкіл краю потребує заміни щонайменше 40—50 парт. Зараз для цього терміново шукають гроші в обласному та районних бюджетах. Управління освіти Херсонської ОДА створило робочу групу й розробляє спеціальну програму «Шкільна парта».
— Мусимо бути відверті: придбання всієї потрібної кількості нових меблів для шкіл на фабриках Києва та Дніпропетровська ми просто «не потягнемо». Таких грошей немає. Набагато дешевше — частково купити нові, а частково замінити потріскане покриття з ДВП та ДСП на старих партах, а металеві каркаси зачистити й пофарбувати. Це замовлення плануємо доручити п’яти профільним профтехучилищам Херсона, Генічеська та Нової Каховки. Вони на цьому ще й заробити зможуть, — сказав начальник управління освіти і науки Херсонщини Андрій Яценко.
У рамках програми «Шкільна парта» на Херсонщині вже до початку наступного навчального року готуються «відреставрувати» та придбати бюджетним коштом близько тисячі нових парт. Якщо влада відшукає більше грошей у районах, оновлення навчальних меблів можна буде продовжити.
Херсон.