Лідер фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор ШАРОВ (на знімку) звернувся з депутатським запитом до Прем’єр-міністра Миколи Азарова щодо необхідності посилених кроків у забезпеченні належного рівня організації оздоровлення та відпочинку дітей.

Депутатська фракція Народної партії у Верховній Раді України висловила занепокоєння неналежною системою оздоровлення та відпочинку дітей країни. «Стан здоров’я дітей в Україні викликає стурбованість, оскільки упродовж останніх років зберігається тенденція до його погіршення, обумовлена впливом різних негативних факторів соціально-економічного, екологічного та психоемоційного характеру», — зазначає у запиті І. Шаров.

Як аргумент, парламентарій наводить тривожні факти. При щорічному зменшенні кількості дітей віком до 17 років показник рівня їх захворюваності зростає. За офіційними даними, три чверті випускників шкіл мають захворювання, які часто призводять до зниження соціальної активності та працездатності молодої людини, а близько 75 відсотків хвороб дорослих є наслідком умов життя у дитячі та юнацькі роки.

«Тому збереження здоров’я дітей України, відновлення їхніх життєвих сил шляхом організації якісного, повноцінного оздоровлення та відпочинку є найважливішим напрямом державної політики», — наголошує Ігор Шаров.

Водночас лідер фракції зауважує, що сьогодні простежується негативна динаміка зменшення кількості стаціонарних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і неналежного їх використання, трапляються випадки їх перепрофілювання, що створює передумови для відчуження майнових комплексів дитячих оздоровчих закладів. Незадовільний стан матеріально-технічної бази оздоровниць призводить до того, що за таких умов більшість із них не відповідає сучасним вимогам і не в змозі якісно оздоровити дітей, що призводить до припинення експлуатації цих закладів.

«З огляду на це, подальше завдання полягає у необхідності консолідації зусиль усіх уповноважених органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо реалізації права кожної дитини на оздоровлення та відпочинок шляхом запровадження комплексу заходів соціального, виховного, медичного характеру, спрямованих на поліпшення та зміцнення стану здоров’я дітей і молоді та організацію змістового відпочинку», — стверджує Ігор Шаров.