Безробітні Рівненщини долучилися до щорічної всеукраїнської акції «За чисте довкілля». Центри зайнятості організовують оплачувані громадські роботи з благоустрою та прибирання територій міст і сіл, кладовищ, придорожніх смуг, місць меморіальних поховань та біля пам’ятників загиблим у роки війни, зон відпочинку та туризму, ліквідації стихійних сміттєзвалищ.
У ці весняні дні незайнятих громадян залучають також до озеленювальних робіт: висаджено уже понад 1700 саджанців дерев та кущів, упорядковано чимало газонів. Договори про такі суспільно корисні роботи укладено з трьомастами сільськими та селищними радами області. Центри зайнятості співпрацюють у цьому напрямі також із комунальними господарствами. Так, в обласному центрі безробітні прибирають у паркових зонах, допомагають прикрасити місто новими насадженнями. У Корецькому районі роботи з благоустрою організовані у 22 селах та райцентрі. Кузнецовський міський центр зайнятості співпрацює з місцевим комунальним підприємством. З початку квітня згідно з укладеним договором розпочалися громадські роботи з прибирання, благоустрою території та озеленення міста, в яких беруть участь двадцять безробітних. Центр зайнятості також забезпечив їх відповідним інвентарем.
— Прибрати перед Великоднем не тільки у своєму обійсті, а й у громадських місцях важливо, адже чистота помислів починається з чистоти рідного дому — і власного, і спільного. Отож від проведення громадських робіт є користь усім: безробітні мають нехай тимчасовий, але заробіток, місцеві бюджети отримують податкові надходження, а територіальні громади вирішують чимало питань соціально-економічного характеру. З початку акції уже майже 900 незайнятих громадян взяли участь у роботах з благоустрою. Та й самі працівники центрів зайнятості не стоять осторонь. Кожен колектив взяв участь у суботниках з прибирання територій та висаджування дерев, — каже директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван Ткачук.
Ось що сказала про допомогу центрів зайнятості Тамара Бабич, сільський голова Злазного, що у Костопільському районі:
— У народі кажуть: охайне село — дзеркало добробуту його жителів. Висловлюю вдячність центру зайнятості за надану допомогу у тому, щоб наші села були чистими. Зі мною солідарні й інші сільські та селищні голови області.
 
Рівне.