Новий благодійний рекорд встановили у Кіровограді. Напередодні Світлого Воскресіння Христового на аукціоні, що проходив в обласному художньому музеї, продали три десятки картин та зібрали близько ста тисяч гривень. Усі кошти передали в обласну дитячу лікарню для оснащення операційного відділення.

До участі в благодійному аукціоні, який відбувався у такому форматі вже вчетверте, долучилися знані художники. Кожен мав можливість безплатно надати своє полотно для участі в заході й у такий спосіб приєднатися до доброї справи. Вхід на аукціон був платний. Однак охочих брати в ньому участь виявилося чимало. Як результат, удалося зібрати вісім тисяч гривень за квитки та 88 200 гривень — за картини.

Чи не найбільше організаторів аукціону потішило те, що до їхньої ініціативи долучилися і сусіди. Так. Катерина Мамчур із Дніпропетровська, випадково довідавшись про благодійну акцію, не змогла залишитися осторонь і надіслала до Кіровограда картину. Роботу одесита Сергія Дриги покупець оцінив у понад 26 тисяч гривень.

Фото надано прес-службою ОДА.