Учора, 13 квітня, до Харкова прилетіли представники німецької клініки «Шаріте», котрі оцінять Центральну клінічну лікарню №5, де планують лікувати екс-прем’єра України Юлію Тимошенко.
Як повідомив під час брифінгу в харківському аеропорту глава правління клініки «Шаріте» Карл Макс Айнхойпл, німецькі фахівці спочатку оглянуть клініку, а потім поїдуть провідати Тимошенко, яка відбуває строк у Качанівській виправній колонії.
У Харкові німці пробудуть два дні. Що ж стосується результатів поїздки, то, за словами Айнхойпла, аналіз інформації та консультації з фахівцями в Німеччині заберуть кілька днів. Після чого результати перевірки передадуть у письмовій формі українській стороні та пані Тимошенко, і якщо пацієнтка не заперечуватиме — будуть донесені до громадськості.
Також німецькі лікарі планують оглянути і саму Тимошенко. Однак про результати обстеження можна буде довідатися знову-таки лише за згодою самої екс-прем’єрки.
Перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моісеєнко зазначила, що німцям покажуть лікарню, яка є профільним лікувальним закладом для лікування пацієнтів із проблемами хребта та суглобів. Окрім матеріально-технічної бази ЦКЛ №5, для лікування Тимошенко залучать фахівців і обладнання Інституту патології хребта та суглобів.
Нагадаємо, відмова екс-прем’єра Юлії Тимошенко від лікування в Харківській центральній клінічній лікарні №5 спричинила нерозуміння харківських медиків, які виступили з відповідною заявою.
Раніше донька екс-Прем’єр-міністра України Євгенія Тимошенко озвучила заяву своєї матері, яка відбуває строк у Качанівській виправній колонії. У заяві йдеться про те, що Тимошенко відмовляється від розкішних апартаментів у ЦКЛ №5.
Відомо також, що в харківській Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» на дев’ятому поверсі підготовлено спеціальний окремий блок, в якому перебуватиме екс-прем’єр Юлія Тимошенко в разі своєї госпіталізації. Лікування Тимошенко, за словами німецьких медиків, може може затягтися на кілька місяців. І, швидше за все, Юлія Володимирівна погодиться найближчими днями поміняти тюремну камеру на лікарняну палату, щоправда, теж заґратовану.
 
Харків.