Дружина Президента Марина Порошенко разом із уповноваженим з питань врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Іриною Геращенко та народним депутатом Марією Іоновою відвідали Запорізький військовий госпіталь та 61-й військовий мобільний госпіталь (на знімку).

Жінки ознайомилися з перебігом відновлювальних робіт у Запорізькому військовому госпіталі. Незабаром тут планують розмістити 100 ліжко-місць у п’ятьох відділеннях: приймальному, хірургічному, терапевтичному, інфекційному та реанімаційному.

«Свого часу цей заклад був одним із найкращих серед військових медичних закладів країни. Прикро, що його довели до майже повного знищення, — наголосила дружина глави держави. — Я дуже вдячна всім небайдужим людям, які, об’єднавшись єдиним фронтом, працюють на захист, оборону та зміцнення нашої країни». За її словами, відновлення цього легендарного закладу згуртувало громадян, священнослужителів, підприємства й установи.

Хірургічне відділення шпиталю отримало багатофункціональний електромеханічний операційний стіл, повідомляє прес-служба Президента України. Ще один такий стіл передано у 61-й військовий мобільний госпіталь, який нині базується у селищі Куйбишеве Запорізької області. Госпіталь облаштували у колишньому літньому дитячому таборі, а на зимовий період хірургічне та терапевтичне відділення перебазували в приміщення Куйбишевської центральної районної лікарні.

Заклад вже допоміг понад трьом тисячам поранених та хворих військовослужбовців, сказала Марина Порошенко. Це врятовані життя, адже у шпиталі не було жодного летального випадку.

Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).