Футбол. Кубок країни. 1/4 фіналу. 11 квітня.
«Металург» (Запоріжжя) — «Шахтар» (Донецьк). 0:1 (Мхітарян, 79).
Перемога донеччанам далася непросто. І причина в тому, що один із лідерів першої ліги мало в чому поступався іменитому супернику. На жаль, запоріжці, створивши кілька гострих моментів, не змогли їх реалізувати. Але, повторюємо, в цілому показали себе з найкращого боку.
«Арсенал» (Київ) — «Волинь» (Луцьк). 0:1 (Майкон, 105). Вилучено Одібе («Арсенал», 107).
Здолавши «Арсенал», лучани зробили чудовий подарунок президенту свого клубу Василю Столяру на його піввіковий ювілей. Хоч основний час завершився нічиєю — 0:0, на полі пристрасті вирували ще ті.
До перерви більше моментів було в «гармашів». А в другому таймі підопічні Анатолія Дем’яненка навіть трохи переважали господарів. Хоча кияни могли вирішити долю поєдинку на 62-й хвилині, коли отримали право на пенальті. Максим Шацьких пробив бездоганно. Але рефері Жуков побачив порушення з боку киян і попросив повторити удар. І форвард пробив мимо.
Гості провели переможну атаку ще в першому додатковому таймі. Знаний стрілець Майкон підсік м’яча і відправив його над воротарем у ворота. Красень гол, нічого не скажеш.
«Зоря» (Луганськ) — «Металург» (Донецьк). 0:1 (Ідахор, 108, автогол).
Досить невиразна гра у виконанні обох команд. Але судити суперників не варто: ціна зустрічі — вихід до півфіналу. «Металургам» поталанило більше. Самі вони забити не змогли, та їм допоміг нападник луганців, поціливши у власні ворота. Звичайно, не навмисне.
«Карпати» (Львів) — «Чорноморець» (Одеса). 2:1 (Гладкий, 9, Авелар, 71 — Бакай, 83). Вилучено Кутаса («Чорноморець», 58), Політило («Чорноморець», 73)
Найбільше м’ячів забили на стадіоні «Україна», де «Карпати», на відміну від чемпіонату, показали досить пристойну гру. Рахунок відкрив Гладкий красивим ударом головою. Господарі мали територіальну перевагу. Львів’яни забили вдруге, коли з поля вилучили одесита Кутаса. А потім йому пару в компанії невдах цього матчу склав Політило.
Навіть у відчутній меншості футболісти «Чорноморця» завдали влучного удару, але цей епізод настрою їм не поліпшив.
Учора в офісі Прем’єр-ліги відбулося жеребкування півфінальних пар. 28 квітня зустрінуться: «Волинь» — «Шахтар», «Металург» (Донецьк) — «Карпати».