У Львові Президент України Віктор Янукович та керівник УЕФА Мішель Платіні відкрили міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького.

Новий надсучасний термінал буде приймати до 2100 пасажирів за годину. Останні три роки в реконструкцію вкладено близько трьох мільярдів гривень. Віктор Янукович подякував Мішелю Платіні, який повірив, що Україна має можливості та сили дотримуватись взятих зобов’язань при виконанні міжнародних проектів до Євро-2012.

Незабаром будуть відкриті ще три аеропорти. І Україна навіть в останню ніч перед чемпіонатом буде прибирати і чекати, щоб радо зустріти гостей. Найбільш приємним футбольним прогнозом для українців стане гра у фіналі між збірними Франції та України, наголосив Віктор Янукович. Під час урочистостей було відкрито погруддя королю Данилу Галицькому, чиє ім’я носить львівський аеропорт.

Далі гості направились в Палац Потоцького, де проходила презентація проекту «Олімпійська надія — 2022» та зустріч з львівською інтелігенцією.

Кореспондент «Голосу України» під час брифінгу запитав Президента України Віктора Януковича, наскільки реальним є проведення зимової Олімпіади в Карпатах.

Ось що відповів на поставлене запитання Віктор Янукович, який першим озвучив ідею проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні. «Зараз в Україні працює австрійська компанія з величезним досвідом проектування і підготовки до зимових олімпіад. У кінці другого кварталу цього року нам нададуть технічне обґрунтування. І ми дізнаємося про обсяги робіт, які необхідно виконати. Висновки будуть зроблені по всім напрямкам».

Під час робочої поїздки Віктора Януковича не обійшлося без пікетів опозиції, але все проходило демократично й толерантно, як прийнято в Галичині перед Великоднем.

 

Львів.

\

На знімку: Віктор Янукович і Мішель Платіні відкривають міжнародний аеропорт імені Данила Галицького у Львові.

Фото Маріана СТРІЛЬЦІВА.