Після закінчення футбольного матчу чемпіонату Прем’єр-ліги між дніпропетровським «Дніпром» та харківським «Металістом відбулося грандіозне бойовисько.

На спеціальній прес-конференції правоохоронці розповіли, що напередодні поєдинку було вжито посилених заходів для забезпечення громадського порядку. Для цього залучили 300 працівників міліції Дніпропетровського міського управління, 40 працівників БМОП «Беркут» та 40 військовослужбовців УЦТрК ВВ МВС України.
А отримавши від колег з ГУМВС України в Харківській області інформацію щодо прибуття на матч групи радикально налаштованих футбольних хуліганів, керівництво ГУМВС Дніпропетровська задіяло частину особового складу для забезпечення охорони громадського порядку безпосередньо в чаші стадіону «Дніпро-Арена».
Під час матчу працівникам міліції вдалося попередити агресивні спроби місцевих фанів прорватися через міліцейське оточення і влаштувати сутички з вболівальниками «Металіста» на території стадіону. Але після закінчення поєдинку група агресивно налаштованих молодих людей (близько 1500 осіб) зібралася біля стадіону та намагалася перекрити виїзд автобусам із харківськими вболівальниками. У відповідь на дії міліції, яка стримувала натовп, молодики почали кидати каміння, порожні пляшки та піротехнічні вироби. Тільки після залучення всіх резервів правоохоронців місцеві вболівальники були розмежовані та розсіяні, а найагресивніших доправили до Кіровського райвідділу міліції.
Затримали 60 осіб, проти 20 із них складено адміністративні протоколи. Їм світить штраф від 51 до 120 грн. Під час локалізації конфлікту 8 працівників БМОП «Беркут» отримали легкі тілесні ушкодження. Пошкоджено два службові автомобілі роти ДПС.