Наразі вже 143 народні депутати поставили свої підписи за порушення питання про недовіру Генеральному прокурору. Про це під час брифінгу заявив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.
«Згодом матимемо 150 підписів», — сказав парламентарій та висловив переконання, що питання недовіри Генпрокурору розглядатиметься у сесійній залі.
М. Томенко підкреслив, що дуже важливо створити прецедент адекватної оцінки неправочинних дій, порушення презумпції невинуватості та хамства стосовно політичних опонентів. «Наявність 150 підписів дасть підстави переконувати сесійну залу в тому, що до голосування треба послухати Генпрокурора, почути логіку його дій, а також дізнатися, чи не дають йому вказівки та чи не змушують зачитувати якісь тексти стосовно тих чи інших політиків», — зазначив заступник глави парламенту.
Щодо голосування за Кримінальний процесуальний кодекс, то парламентарій вважає, що документ треба направити на повторне друге читання. «Ми зайняли конструктивну позицію: не блокуємо трибуну, але наполягатимемо на доопрацюванні КПК, бо якщо його буде ухвалено в такому вигляді, то незрозуміло, як він працюватиме», — сказав М. Томенко.
Коментуючи події навколо Андріївського узвозу, народний обранець висловив жаль з приводу того, що і попередня, і нинішня київська влада не бережуть історичний образ міста, а навпаки нищать його, будуючи бізнес-центри. Заступник Голови Верховної Ради підкреслив, що в разі підтвердження факту знесення історичних будівель на Андріївському узвозі забудовники мають понести кримінальну відповідальність.