Перспективи будівництва нового мосту через Горинь, який з’єднає села Корост, Поляни, Одринки, Угли Сарненського району Рівненщини, вивчав народний депутат України, голова Рівненської обласної організації Народної партії Микола Шершун. Нині цей міст у вкрай поганому стані, тож напис попереджає людей, що він аварійний і проїзд по ньому заборонений. Місцеві мешканці розповідають, що з року в рік стан його погіршується, особливо в період льодоходу, весняних повеней та паводків. А без мосту тут ніяк, бо з іншого боку річки школа, яку відвідують місцеві діти, земельні паї селян, котрі потрібно обробляти.

Схожу проблему зі сполученням через річку мають також мешканці села Звіздівка Костопільського району. Тут стареньким мостом через річку щодня їздять люди, а до школи дістаються діти.

Щоб допомогти селянам вирішити цю проблему, Микола Шершун привіз у Поляни та Звіздівку військових. Вони на місці вивчали можливість будівництва нового мосту через Горинь. Ті кажуть, що в разі прийняття остаточного рішення про будівництво та за наявності всіх необхідних матеріалів можуть звести міст у найкоротші терміни. Досвід будівництва мостів військові вже мають, бо спорудили подібний у селі Кричильськ Сарненського району.

— Проблема будівництва нових мостів постала дуже гостро, адже йдеться про безпеку людей, — каже  Микола Шершун. — Тож гуртом із місцевою владою вирішуватимемо її, вишукуватимемо кошти з місцевих бюджетів, розраховуємо на те, що вони будуть виділені і з обласного.

 

Рівне.

Фото Світлани ГОРОШКО.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Народний депутат України Микола Шершун (другий ліворуч) разом із військовими та представниками місцевої громади оглядають аварійний міст через річку Горинь.