Розпочався весняний призов 2012 року. На збірному пункті Тернопільського обласного військового комісаріату врочисто вітали перших новобранців. Цієї весни армійські лави поповнять 545 юнаків з області — це на 85 менше, ніж минулої осені. Охочих служити багато, але жорсткішими стали вимоги до здоров’я. Якщо раніше медики заплющували очі на деякі відхилення у фізичному розвитку, то тепер це не проходить. Крім того, Збройні Сили готуються до переходу на контрактну основу, тож потрапити до їх лав буде складніше.
Юнаки мають надію на те, що військовий квиток відкриє в майбутньому шлях до престижної професії. Це підтверджує обласний військовий комісар Олег Довгалюк, до якого часто звертаються керівники підприємств, організацій із проханням порекомендувати надійного хлопця, який відслужив. Не проти мати таких серед своїх студентів і тернопільські виші.
Майбутні воїни служитимуть у Львові, Києві, Миколаєві, Тернополі. Шкодують вони лише про те, що не доведеться разом із рідними зустріти Великдень. Їх заспокоїли: на армійських столах будуть і паска, і свячене яйце, і ковбаска. Під час урочистостей новобранцям вручили «солдатські набори»: миючі засоби, блокноти, ручки. Прозвучали напутні слова представників обласної і міської влади, комісара, батьків.
Тернопільська 
область.
На знімку: призовники вислухали напутнє слово заступника голови облдержадміністрації Юрія Желіховського.
Фото Василя ЛАБАЯ.