Поглиблення співпраці на міжпарламентському рівні обговорили на вчорашній зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Надзвичайним і Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Мехметом Самсаром (на знімку). 
Глава парламенту відзначив, що Україну і Туреччину здавна пов’язують політичні, економічні та культурні зв’язки, а особливого наголосу надано співпраці на рівні міжпарламентських асамблей — ПАЧЕС, НАТО, ПАРЄ. 
Як відомо, Туреччина повністю завершила всі внутрішні процедури щодо безвізового режиму для громадян України, тож коли наша держава також виконає аналогічні процедури,  угода про взаємні поїздки громадян набере чинності.
Нагадаємо, 22 грудня 2011 року Україна і Туреччина домовилися про умови взаємних поїздок громадян. Угодою передбачено, що громадяни України і Туреччини можуть перебувати на території іншої країни без отримання візи не більш як 30 днів з моменту в’їзду. Сумарний строк перебування не має перевищувати 90 днів у межах 180 днів з дати першого в’їзду.
Вл. інф.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.