Комуністи Донецької та Ростовської областей збираються співробітничати під час парламентських виборів в Україні. Про це в Амвросіївці в ході прес-конференції заявив народний депутат, перший секретар Донецького обкому КПУ Микола Кравченко (на знімку — ліворуч). «Виборча кампанія буде складною, і вкрай важливо зберегти наші голоси. Ми вже почали готувати і членів комісій, і спостерігачів. Також звернулися до російських колег із проханням надати нам спостерігачів. Маємо гарний досвід співробітництва із російськими комуністами стосовно організації такого процесу на виборах», — розповів парламентарій.
На думку лідера донецьких комуністів, «партія влади» не омине можливості сфальсифікувати підсумки виборів: «Жодне запевнення влади про те, що вони не займатимуться фальсифікаціями, жодне доручення про проведення чесних виборів не можна розглядати як істину».
Присутній на прес-конференції перший секретар Ростовського обкому КПРФ, депутат Державної Думи Російської Федерації Микола Коломейцев підтвердив готовність направити до Донецької області спостерігачів. За його словами, вже формується список таких осіб із числа тих, хто має досвід роботи на російських виборах.
Народний депутат від КПУ Микола Кравченко:
«Компартія завжди стоїть на позиціях співробітництва із Російською Федерацією та подає приклад прикордонного співробітництва. Остання спільна широкомасштабна акція — святкування річниці Переяславської ради 18 січня. Фактично ми не обмежуємося партійними заходами, а переходимо на більш високий рівень, у тому числі культурний».
Донецька область.
Фото надане Донецьким обкомом КПУ.