Про наслідки демографічної кризи говорила на зустрічі з медичними працівниками Житомирщини голова Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва. Вона нагадала, що за останні 15 років Україна втратила 7 мільйонів. Це співвідносно з чисельністю населення таких країн, як Данія, Швеція або Грузія. Загалом по Україні народжуваність удвічі нижча, ніж смертність. Українці живуть на 12—14 років менше від жителів розвинених європейських країн, зазначила Тетяна Бахтеєва. Однією з причин цього вона назвала недостатнє фінансування охорони здоров’я. 70 відсотків медичного обладнання зношене. Було акцентовано увагу на нагальній необхідності реформування галузі.
Водночас голова парламентського комітету відзначила успіхи медиків Житомирщини, де рівень захворюваності та смертності один з найнижчих: торік за цим показником область посіла третє місце серед регіонів України.
Трьом районним лікарням Тетяна Бахтеєва передала монітори нагляду за станом пацієнтів, стільки само райлікарень отримали триканальні електрокардіографи.
Житомирська область.
На знімку: Тетяна Бахтеєва і радник Президента України Віталій Журавський вручають подарункові сертифікати.
Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.