«Україна. Високі технології. Космос. Національна безпека» — такою була тема засідання круглого столу в Музеї космонавтики імені Сергія Корольова. Організував його Житомирський військовий інститут Національного авіаційного університету, приурочивши до Всесвітнього дня авіації і космонавтики. Учасників привітав за допомогою інтернет-з’єднання голова Комітету Верховної ради України з питань науки і освіти Максим Луцький. Захід проходив у форматі телемосту із трьома військовими ліцеями України (київським, кременчуцьким і сумським). За обговоренням спостерігали студенти військових інститутів і всі бажаючі, які підключилися через Інтернет до круглого столу.

Йшлося, зокрема, про те, як на Житомирщині продовжують справу Сергія Корольова. Свідченням цього стали винаходи, продемонстровані колективом військового вузу, що носить його ім’я. Серед них «СІЧ-2» — комплекс для отримання даних зондування землі. Апарати можуть успішно використовуватися для оцінки ситуації в аграрному секторі, лісокористуванні, визначення забруднень довкілля, моніторингу надзвичайних ситуацій, при розвідці корисних копалин, у ході виконання інфраструктурних проектів.
На знімку: про технології завтрашнього дня нинішні курсанти військового інституту слухали біля експонатів, що розповідають про історію освоєння космосу.
Фото управління зі зв’язків з громадськістю Житомирської міськради.