Отця Степана Палія із села Серники Перемишлянського району, через якого стався конфлікт під час похорон, відправили на місяць у монастир. Греко-католицький священик вимагав, щоб родина покійного сплатила борг перед парафією. Щоб провести покійного в останню путь, довелося запросити православного священика із сусіднього села.
Конфлікт у селі Серники досліджували в Стрийській єпархії Української греко-католицької церкви, апостольський адміністратор якої владика Тарас Сеньків заявив, що священикам заборонено встановлювати будь-які такси. Такі речі щодо служінь дуже суворо караються. Випадок у селі Серники буде застереженням та наукою для всіх священиків.
Ось який позасудовий декрет про накладання кари на отця Степана Палія прийняли в Стрийській єпархії:
«2 квітня 2012 на парафії села Серники Бібрського деканату помер пан Ярослав Демчук. Родичі померлого звернулися до о. С. Палія з проханням про похорон. Отець Степан відслужив парастас та призначив похорон на наступний день. Під час розмови з родичами померлого
о. Степан використав цю нагоду, щоб ще раз пригадати про борг, котрий має родина Демчуків перед парафією, та просив сплатити хоча б частину цих коштів, натякаючи, що без цього може не похоронити. Два роки тому парафіяни села домовилися про те, що кожного місяця вони складатимуть пожертву з будинку на ремонт храму у розмірі 100 грн. Сім’я Демчуків не склала жодної пожертви, і їх борг, згідно з домовленостями громади, становив 2100 грн. Священик стверджує, що не відмовлявся поховати померлого, проте висунув умову сплатити частину грошей, і наголошує, що був готовий відправити похорон навіть без сплати цих коштів. Після такої розмови родичі не приїхали по нього в день похорону та запросили православного священика, який відслужив похорон. З вищевказаного встановлено, що отець Степан не дотримався норми Канону 878 п. 1 Кодексу канонів Східних церков, яка наказує уникати у відправі церковного похорону будь-якого розрізнення щодо осіб, та незаконно встановлював умови для відправлення похорону, чим спричинився до того, що родичі померлого запросили іншого священика та позбавили покійного його права бути похороненим парафіяльним священиком. Ці дії отця Степана Палія кваліфікуються згідно з каноном 1464 п. 1,2 Кодексу канонів Східних церков, як свідоме зловживання урядом та свідоме занедбання акту служіння зі шкодою для іншої сторони. Зважаючи на це, за вчинений злочин відповідно до Канону 1464 п. 1,2 на отця накладено кару у вигляді перебування у монастирі терміном на 1 місяць, починаючи з 7.04.2012 р».
Після відбуття покаяння в єпархії вирішать, чи повернеться священик на попередню парафію в селі Серники. В якому монастирі перебуває отець Степан Палій, у церкві тримають у таємниці.