Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає проти внесення змін до виборчого закону. На брифінгу після погоджувальної ради він зауважив, що серед політиків є і «за», і «проти» рішення Конституційного Суду про те, що виборці на закордонних виборчих дільницях зможуть голосувати лише за кандидатів від партій.

Чому глава парламенту з насторогою говорить про внесення змін до виборчого закону? «Бо в багатьох виникне спокуса вносити безперестанно зміни до нього, — сказав В. Литвин. — Треба зберегти компроміс, не треба шукати проблем, бо їх вистачає і без того».
Парламентарії зобов’язані розглянути проблему утримання в’язнів у СІЗО, вважає Голова Верховної Ради. Бо там люди перебувають у жахливих умовах до трьох років або й більше. У п’ятницю депутати заслухають керівника пенітенціарної служби та матимуть змогу поставити запитання до урядовців. В. Литвин підкреслив, що треба не просто обговорити цю проблему, а напрацювати проект рішення Верховної Ради, в тому числі й щодо виділення додаткового фінансування на пенітенціарну систему в змінах до цьогорічного бюджету. До перегляду відео в парламенті його керівник ставиться критично, але якщо буде внесена така пропозиція, її буде поставлено на голосування. «Головне — які висновки зробимо і яке рішення прийме Верховна Рада», — підкреслив В. Литвин.
Голова Верховної Ради також повідомив, що мав розмову із Прем’єр-міністром щодо внесення змін до держбюджету-2012.  Кабмін обіцяє подати цей законопроект найближчим часом, і його може бути розглянуто у четвер. За словами В. Литвина, спочатку депутати мають розглянути звіт Кабінету Міністрів про виконання держбюджету за минулий рік і обговорити всі законодавчі пропозиції щодо змін до цьогорічного кошторису — і від уряду, і від депутатів. «Головне — прийняти таке рішення, щоб його зрозуміли люди», — вважає В. Литвин.
Кошти, які економляться на депутатах-прогульниках, які не реєструються під час пленарних засідань, перераховуються до держбюджету, — повідомив глава парламенту. На інші потреби за законом ці кошти не можуть бути використані. В. Литвин запропонував зробити відрахування із зарплати тих депутатів, котрі входять до складу парламентських комітетів, які під час тижня роботи в комітетах не проводили засідання.
В. Литвин також повідомив, що депутат від його блоку Ігор Головченко страждав на серцеве захворювання, проводив операції з шунтування судин, але він намагався підтримувати свою форму фізичними навантаженнями. Після смерті депутата В. Литвина шокували неетичні коментарі на форумі інтернет-користувачів. Адже це не по-християнськи — про померлих говорять або добре, або взагалі нічого.