Озимина на Житомирщині перезимувала краще, ніж у степових регіонах. Зі 150 тисяч гектарів зернових, засіяних в господарствах області минулої осені, прогнозується можливий пересів 7,3 тисячі гектарів. Гірша ситуація — з озимим ріпаком. З 27 тисяч гектарів доведеться пересівати 3,7 тисячі. На полях, де озимі культури не витримали зими, вирощуватимуть сою та кукурудзу на зерно. Качанистою в сільгосппідприємствах намічено засіяти 128 тис. га — на чотири тисячі гектарів більше торішнього, а соєю — понад 42 тисячі гектарів — теж зростання. А от картопля залишається «королевою» селянських городів. Сільгосппідприємства відводять під неї цієї весни лише шість тисяч гектарів, інформує наш власкор Олексій КАВУН.