У підвішеному стані опинилися майже півтори тисячі студентів Херсонського державного університету. Нинішнього року вони закінчують навчання і мають отримати відповідні документи: диплом та вкладку з інформацією про успішність. Підписувати їх має одна людина — керівник ВНЗ. Та біда в тім, що ректор ХДУ, професор Олег Мішуков наприкінці минулого року помер, і трудовий колектив висунув двох кандидатів на цю посаду. А керівництво Міністерства освіти і науки, молоді та спорту досі не визначило найдостойнішого.
— Дипломи виготовляють у Києві, днями я повинен відправити туди електронний зразок підпису. Та є ще вкладки, які підписують після завершення випускних іспитів та захисту дипломних робіт, після 25 травня. Та якщо ректора призначать за кілька днів або тижнів до цього, вийде плутанина: я вже не матиму права ставити свій автограф під документом, а підписи у дипломі та вкладці повинні бути однаковими, — розмірковує в. о. ректора ХДУ Сергій Кузнєцов.
Щоб не створювати проблем з дипломами, міністерству треба прискорити вибір ректора чи, навпаки, відкласти його на будь-яку дату після завершення навчального року. Але в університеті кажуть, що керівництво не посвячує ВНЗ у свої наміри.