«Голос України» вже неодноразово розповідав про те, як у різних регіонах «гуманні» судді під різними приводами відпускають злочинців, а ті трохи згодом коять ще жахливіші злочини. Тепер і в мешканців Херсонщини настала черга обурюватися знущанням над законом та здоровим глуздом з боку горе-служителів Феміди.
Так, у місті Нова Каховка 20-річний безробітний з сусідньої Каховки просто на міському пляжі серед білого дня зґвалтував перехожу. Коли працівники міліції встановили особу любителя «примусового інтиму», то з’ясувалося, що він уже перебуває під слідством за подібний злочин. За клопотанням міліції Каховський міськрайсуд видав санкцію на його арешт, однак у двомісячний термін слідство не вклалося — із запізненням надійшли результати експертиз, без яких було важко довести провину підозрюваного. Тож суд відмовився продовжувати термін арешту. І ґвалтівник спокійно вийшов на волю, щоб знову творити наругу над жінками. Причому після другого злодіяння він утік і невідомо, скільки ще встигне скоїти нападів до того, як його розшукають.
Але найцікавіше — попереду: як повідомив прес-секретар прокурора Херсонщини Федір Самійленко, суддя Каховського міськрайсуду, котрий випустив ґвалтівника на волю, уже й сам... перебуває під слідством. Генеральна прокуратура України порушила проти нього кримінальну справу за прийняття завідомо неправосудного рішення. З’ясувалося, що «мантієносець» виписав постанову про передачу поставленого на штрафмайданчик КамАЗа особі, якій він не належав. Більше того: як інвалід місцевий житель, котрий мав отримати вантажівку, був фізично неспроможний не те  що кермувати великою машиною, а й взагалі пересуватися на своїх двох! Утім, хтось зі штрафмайданчика КамАЗ таки забрав, і після того він зник невідомо куди, наче ніколи й не існував!
Ламають голови над хитромудрою логікою місцевої Феміди і в Генічеському районі Херсонщини, де райсуд відпустив з-під варти затриманого учасника колективної бійки. Той метнув бойову гранату в наряд Держслужби охорони, який його переслідував, і троє бійців ДСО не загинули під час вибуху «лимонки» тільки тому, що їх захистила від численних осколків бетонна стіна зупинки громадського транспорту. Метальник гранати був затриманий, але під час розгляду міліцейського клопотання про арешт підозрюваного суддя відмовився його задовольняти, оскільки адвокат приніс йому документи про те, що підзахисний є респектабельним громадянином і має постійне місце роботи... в приватній охоронній фірмі. При цьому інший суддя того ж суду, котрий розглядав міліцейське подання про арешт спільника зловмисника (під час тієї бійки він стріляв з бойового пістолета і був з ним затриманий), знайшов достатньо підстав, щоб відправити генічанина в камеру слідчого ізолятора ще до винесення остаточного вироку.
Херсонська область.