Увечері першого квітня до чергової частини відділення міліції у мікрорайоні «Молодіжний» Автозаводського райвідділу Кременчука з письмовою заявою звернулася 23-річна жінка. Вона повідомила, що близько 14.00 її 6-річний син пішов гуляти на подвір’я й досі не повернувся.
До пошуків дитини долучили весь особовий склад Кременчуцького міського управління. Підрозділи МНС виїхали до річки, що тече неподалік. Шукали на будмайданчиках і пустирях, провели подвірний та поквартирний обходи. Фотографію хлопчика показували для впізнання мешканцям району та міста.
Цілу ніч працівники міліції та добровільні помічники шукали школяра. Другого квітня оперативники встановили, що останній раз його бачили близько 17-ї години минулого вечора в сусідньому дворі. Місцева мешканка повідомила правоохоронцям, що піднімалася в ліфті до 8-го поверху разом із малюком. Невдовзі міліціонери знайшли його в одній із квартир багатоповерхівки.
З’ясувалося, що хлопчик після розлучення батьків упродовж тижня навчається у школі-інтернаті, а на вихідні повертається до матері. Вона ніде не працює й часто вживає алкогольні напої. Той день не був винятком. Побачивши, що до матері знову прийшов сусід і вони почали пиячити, малюк пішов гуляти. Під час прогулянки познайомився з однолітком із сусіднього будинку. Коли почало вечоріти, хлопчик зголоднів та замерз, тож попросився в гості до нового друга. Мама товариша прихистила його. Саме в її квартирі правоохоронці знайшли дитину вранці другого квітня.
На матір складено адміністративний протокол за неналежне виконання батьківських обов’язків по догляду та вихованню неповнолітнього сина. Наразі вирішується питання про передачу опіки над хлопчиком його бабусі та дідусю.