У Борівському лісництві Полтавського лісгоспу у ці дні кипить робота. Хоч на вулиці ще доволі холодно, «посівна кампанія» вже в розпалі. Особливо напружено працюють у лісорозсаднику, де викопують сіянці сосни та готують їх до пересадки.
Вирощують тут і декоративні культури: березу, каштан, ясен, дуб, ялинку звичайну, ялинку блакитну, дуб червоний. Саме вони використовуватимуться для озеленення міст і сіл області в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Новий ліс садять механізовано. За один день вдається залісити до трьох гектарів.
— За період реалізації обласної програми «Ліси Полтавщини» Борівське лісництво засадило 160 гектарів земель, переданих до складу лісового фонду Милорадівською, Микільською і Козлівщинською сільськими радами Котелевського району, — розповідає лісничий Борівського лісництва Віктор Махиня. — Цьогоріч нам передали ще 60 гектарів неугідь під заліснення, де саджатимемо дуб, березу, ясен, а поряд із болотами — вербу. Загалом цього року посадимо 121 гектар лісу, з них 60 — нових захисних насаджень. Це найбільше за останні 15 років!
Загалом на Полтавщині за-плановано створити 1900 гектарів лісу, з них 1110 — на землях запасу сільських рад. Для цього вирощено близько 14 мільйонів саджанців. У Полтавському лісгоспі буде посаджено 344 гектари лісу, в тому числі 200 — нових лісів.