Апеляційний суд Києва не задовольнив скаргу екс-судді Ігоря Зварича на вирок Оболонського районного суду столиці. За одержання хабара на суму близько мільйона гривень колишнього голову Львівського апеляційного адміністративного суду позбавили волі на 10 років з конфіскацією майна. Основними доказами обвинувачення стали матеріали прихованих зйомок у робочому кабінеті Ігоря Зварича. Проводилися вони кілька місяців із санкції суду. Захист намагався довести, що прослуховували суддю незаконно. Окрім того, вимагали повністю розшифрувати розмови засудженого із колишнім голово Львівської ОДА Петром Олійником. Якщо І. Зварич змириться з вироком і не подаватиме апеляційної скарги до Вищого спеціалізованого суду, його етапують із Лук’янівського СІЗО у колонію для колишніх співробітників правоохоронних органів.
Священик відмовився відспівувати покійника
У селі Сірники Перемишлянського району греко-католицький священик відмовився відспівувати покійника, бо його родина мала дві тисячі боргу перед церквою. Ці кадри, показані львівським телеканалом НТА, сколихнули всю Львівщину.
Удова Олена Демчук розповіла, що після відмови запросила православного священика із сусіднього села. Похоронну процесію не пустили навіть у храм, довелося покійника відспівувати на сходах. У Сірниках щомісяця збирали на церкву по 100 гривень. Сім’я Демчуків мала фінансові проблеми, бо хворів чоловік. Нині священик заперечує, що відмовився відспівувати жителя села. Конфлікт вивчають у Стрийській єпархії Української греко-католицької церкви.
Селяни розповідають, що похорони коштують 400 гривень, а хрестини — 700.
Побори із селян на церкву непокоять не тільки мешканців Сірників. 
Нещодавно від церкви відкололася група колишніх священиків із Чехії, так званих підгорецьких отців, які оголосили себе єпископами. Новоутворену секту, яка нічого спільного не має з католицькою церквою, нині підтримує близько тисячі осіб.