Центральна виборча комісія внесла окремі зміни до складу територіальних виборчих комісій. Як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, у двох регіонах достроково припинено повноваження або звільнено від виконання обов’язків одного секретаря територіальної виборчої комісії та трьох членів тервиборчкомів. Крім того, під час засідання було розглянуто питання функціонування Державного реєстру виборців.
Центрвиборчком укотре доручив органам ведення Державного реєстру виборців знищити зайві записи. За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, вилучити потрібно понад чотири тисячі таких записів.
Водночас заступник голови ЦВК Андрій Магера, відповідаючи на запитання журналістів, зауважив, що для включення до партійного списку представники інших політичних сил повинні припинити членство безпосередньо у своїх осередках. Як відомо, на недавньому з’їзді партії «Батьківщина» було прийнято рішення про об’єднання опозиції.
«На жаль чи на щастя, це не моє бажання: це вимога закону», — підкреслив він. Одначе, за його словами, ЦВК буде важко перевірити, чи дійсно той чи інший кандидат належить до тієї партії, за списком якої він балотується. Тому в ЦВК більшою мірою сподіватимуться на порядність кандидатів. Утім, наявність у списку представників інших партій не буде підставою для зняття з реєстрації всього списку цієї політичної сили. Це, зауважив А. Магера, можливо лише у випадку, якщо в партійному списку більшість кандидатів не відповідатимуть вимогам закону.