Ремонт у палатах харківської Центральної клінічної лікарні № 5, де планується розмістити Юлію Тимошенко найближчим часом, зробили за два дні. Новенькі меблі, найсучасніше медичне устаткування й жодних наручників.
Напередодні комісія лікарів на чолі з першим заступником міністра охорони здоров’я Раїсою Моісеєнко прибула в Качанівську виправну колонію, щоб проінформувати Ю. Тимошенко, що в ЦКЛ № 5 усе готово до її переїзду, і вона може перебратися з тюремних казематів до лікарняних палат хоч сьогодні. Обладнано їх, за її словами, за європейськими медичними стандартами і вони повністю відповідають рекомендаціям німецьких та українських лікарів — членів міжнародної медичної комісії. Однак, як інформує сайт Державної пенітенціарної служби України, Ю. Тимошенко поки що не дала згоди на лікування в цій лікарні.
Але про всяк випадок журналістам все-таки продемонстрували лікарняний блок, у якому планують лікувати екс-прем’єра Юлію Тимошенко. За словами т. в. о. начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євгенія Бараша, відділення з точки зору безпеки повністю готове до того, щоб тут перебувала Ю. Тимошенко. У всіх коридорах лікарні встановлено відеокамери, хоча в палаті їх немає. На вікнах відділення — ґрати.
— Ми готові перевезти Ю. Тимошенко сюди для проведення стаціонарного лікування і забезпечити їй відповідну охорону. Охоронятимуть її працівники колонії — жінки, ніякі наручники застосовуватися не будуть, — підкреслив Євгеній Бараш.
Для перебування Юлії Тимошенко в цій лікарні передбачено три приміщення на дев’ятому поверсі лікарні: власне, палата, де є ліжко, шафа, бра для читання, умивальник, електрочайник, кулер з водою та плазмовий телевізор, окремий туалет, а також кімната для прийому їжі та кімната для зустрічі із захисниками. На цьому ж поверсі є кабінет для плазмофорезу, а також для проведення різних процедур, у якому є стіл витягнення та стіл Побота — для проведення лікувальної фізкультури.
— Ремонт у лікарняній палаті, де планують розмістити на лікування екс-прем’єр-міністра Ю. Тимошенко, зробили за два дні, — повідомив журналістів головний лікар ЦКЛ Михайло Афанасьєв. — Палату розширили, забрали перегородку. Стіни приміщення прикрасили картинами. Експрес-ремонт провели за рахунок «Укрзалізниці». На сьогодні не вся лікарня має такий вигляд, як цей поверх. Складності з фінансами, — відзначив М. Афанасьєв.
— Тут є комплексний підхід як до проведення діагностики, лікування, так і до реабілітаційних заходів для такого роду пацієнтів, — підкреслила Р. Моісеєнко. Водночас перший заступник міністра охорони здоров’я відзначила, що більше 95% процедур у рамках лікування Ю. Тимошенко можна було проводити в колонії, але екс-прем’єр-міністр від лікування в стінах пенітенціарного закладу категорично відмовилася.
Водночас у Генеральній прокуратурі України заявили, що проведуть усі необхідні слідчі дії, щоб перевірити факти, викладені у зверненні депутата Донецької облради Руслана Щербаня, про причетність до вбивства його батька Євгена Щербаня в 1996 році тандема Лазаренко—Тимошенко.
 
Харків.