Футбол. Не варто особливо роз’яснювати, яку вагу має подія, котра відбудеться на «Донбас Арені» в Донецьку наступної суботи. Одноосібного лідера чемпіонату — київське «Динамо» — прийматиме місцевий «Шахтар», чинний чемпіон країни. Поки кияни випереджають донеччан на три очки, але господарі постараються, щоб ця фора зникла.

До речі, багато хто вважає, що чемпіони неодмінно виграють. І аргументів у таких вдосталь. Один із найголовніших: Мірча Луческу знає, як підготувати підопічних до перемоги. «Шахтар» хоч нині і не показує гру найвищого класу, але діє переконливіше, ніж головний опонент. Немало важить і фактор власного поля, на якому «гірники» майже не програють.
А що «Динамо»? Його влаштує і нічия. Але команда звикла до перемог. Вона виграла 10 матчів поспіль, пропустила найменше м’ячів, зовсім мізер — 9 (!) за весь поточний чемпіонат. Напевно, це насамперед свідчить про міць оборони столичного клубу. Але відомо, що не тільки захищатися вміють підопічні Юрія Сьоміна. І забивати в їхньому складі, погодьтеся, є кому.
Отже, виходить, що вимальовується гостре протистояння, в якому потрібний результат здобуде насамперед стійкіший психологічно. От тільки б рефері Юрій Вакс із Сімферополя не піддався зайвим емоціям, а виконував свої обов’язки сумлінно і чітко...
Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 26-й тур.
6 квітня (п’ятниця). 17.00. «Волинь» — «Ворскла» (2+2). 19.00. «Арсенал» — «Оболонь» (2+2).
7 квітня (субота). 16.00. «Шахтар» — «Динамо» (Україна, Футбол). 17.30. «Карпати» — «Металург» (2+2). 19.00. «Чорноморець» — «Зоря» (Футбол).
8 квітня (неділя). 15.30. «Іллічівець» — «Таврія» (Футбол). 17.30. «Кривбас» — «Олександрія» (2+2).
9 квітня (понеділок). 19.00. «Дніпро» — «Металіст» (2+2).
Фото з архіву «Голосу України».
Матчі «Динамо» і «Шахтаря» завжди вирізняються безкомпромісністю.