На Прикарпатті працює понад 420 спільних підприємств з іноземним капіталом. Інвесторами є нерезиденти з 53 країн. Про це на колегії ОДА повідомив начальник головного управління економіки — заступник голови ОДА Володимир Попович. 
За його словами, у 2011 році в економіку області надійшло 174 мільйони доларів прямих іноземних інвестицій, що на 106 мільйонів перевищує показник 2010 року. За словами посадовця, протягом минулого року відбулося збільшення акціонерного капіталу нерезидентів за рахунок придбання нового обладнання та засобів виробництва. Імпорт обладнання і механізмів зріс на 73 відсотки і становив 96 мільйонів доларів. А це, наголосив Володимир Попович, інноваційні технології, конкурентоспроможна продукція, нові робочі місця та заощадження енергоресурсів.
Завдяки впровадженню нових технологій реалізовано низку важливих інвестиційних проектів та введено в дію нові потужності. Зокрема, у ТОВ «Карпатнафтохім» споруджено виробництво з випуску полівінілхлориду суспензійного потужністю 220 тисяч тонн продукції на рік, в яке інвестовано 27 мільйонів доларів. На ДП «Івано-Франківське виробниче об’єднання «Карпати» вдвічі збільшено виробництво, що дало можливість створити 300 додаткових робочих місць. ТОВ «Електролюкс-Україна» в сім разів збільшило випуск пральних машин, які постачає до 12 країн Європи. ТОВ «Синтелон УА» запустило у виробництво шість нових видів тафтингового покриття, а обсяг випуску зріс на 25 відсотків. На підприємстві «Мірам» (Тисменицький район), яке виготовляє заготовки для гірськолижного взуття, додатково створено 200 робочих місць. У місті Долина відновлено будівництво фабрики з пошиття верху сидінь, в яке інвестовано 6 мільйонів доларів.
Приплив інвестицій зупинив у 2010-му спад виробництва в області, а торік сприяв досягненню найбільшого за останні десять років приросту обсягів промислової продукції — на 24,6 відсотка порівняно з 2010 роком.
 
Івано-Франківська область.