Над створенням в Олександрівському лісництві, що на Кіровоградщині, парку лікарських рослин нині трудяться не покладаючи рук. Територію звільнили від сухого листя, опалих гілок та побутового сміття. Завезли необхідну кількість лісової землі. Розпочато висадку дерев, кущів та власне лікарських рослин.

До речі, ідея облаштувати парк лікарських рослин належить директору державного підприємства «Олександрівський лісгосп» Олександру Синявському.

Нині в Україні не так багато парків, котрі спеціалізувалися би на вирощуванні лікарських рослин. Олександрівські лісівники, які займалися вивченням цього питання, називають хіба що Устимівський дендрологічний парк, що на Полтавщині, Ічнянський національний парк на Чернігівщині, регіональний ландшафтний парк «Цуманська пуща» на Волині. Ще є кілька таких, що вирощують дерева, кущі та квіти, серед яких саме лікарських рослин обмаль. Тож той стартовий гектар землі, що його поки відвели під вирощування специфічної рослинності, має всі перспективи з часом розширитися до солідніших масштабів.

Поки що, за словами лісничого Олександрівського лісництва Олексія Уфімцева, планується, що в парку ростимуть калина, бузина червона, липи, клени, туя колоновидна, ялівець горизонтальний, шовковиця, ліщина, самшит, шипшина, аронія, граб, смородина чорна, глід, бузок звичайний, гортензія садова, кизильник, лаванда, суниці, ожина, брусниці. Тут поставлять лавки та альтанки.

Фото надано прес-службою Олександрівської РДА.