У Брянківському відділенні зв’язку №13 на Луганщині знешкодити зловмисника ще до приїзду міліції зміг водій—охоронець інкасатора. Під час затримки йому довелося застосувати табельну вогнепальну зброю.
25-річна інкасатор розповіла, як усе відбулося. Вона виходила з відділення зв’язку в супроводі співробітниці, аж раптом у маленькому коридорі, що відділяв касовий зал від вулиці, невідомий чоловік закрив перед ними двері й став виривати з рук дівчини інкасаторську сумку із грошима. Всі спроби зловмисника легко й швидко заволодіти здобиччю виявилися невдалими. Дівчина-інкасатор не розгубилася. Вона міцно трималася за ручку сумки, незважаючи на те, що зловмисник схопив її за горло і став душити. Більше того, дівчина навіть зуміла завдати грабіжнику кілька ударів в обличчя. Такий упертий опір порушив плани бандита. Він спробував утекти, але його побачив водій-охоронець, який сидів у службовій інкасаторській машині. Крім того, він помітив і таксі, до якого біг бандит. Водій одразу оцінив ситуацію: якщо зловмисник стрибне в машину, знайти його буде складно.
Попереджувальний у повітря втікача не зупинив, і тоді охоронець змушений був вистрілити по ногах. Після затримки грабіжнику зробили операцію в хірургічному відділенні міської лікарні. Дії водія-охоронця після службової перевірки визнали законними. До речі, під час розслідування стало відомо, що затриманого вже двічі судили за аналогічні «подвиги».