Виборці після передвиборної гарячки прохолонули, стали розуміти, від кого, від якої політичної сили можна чекати й можна одержати допомогу, а до кого й на гарматний постріл підходити не слід. 

Високий рейтинг довіри до депутатів від Народної партії. Сьогодні в Одеській області ця політична сила стоїть на другому місці після Партії регіонів за представництвом у місцевих радах. Лідер обласної партійної організації народний депутат України, перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони Сергій Гриневецький разом із однодумцями в кабінетах не відсиджується і йде, образно кажучи, на грозу, не чекаючи гуркоту грому.

Чергове засідання депутатів облради фракції Народної партії було виїзним і проходило в залі «Уніон», де було розгорнуто планшети із проектом нового генерального плану Одеси. Новий генплан був виставлений для громадського обговорення, і одесити валом пішли, щоб дізнатися, як розвиватиметься місто в найближчі 25 років.

Заступник головного архітектора Одеси Марат Касімов відповів на запитання депутатів і на всі питання виборців, з якими вони звернулися до Сергія Гриневецького. 

— Головне завдання влади на сьогодні в Одесі, — наголосив Сергій Гриневецький, — нагодувати населення якісними продуктами. Це життєво важлива функція. Друге життєво-важливе питання — якісна питна вода. Третя проблема — зайнятість населення. Генплан повинен створюватися насамперед для одеситів. Одесит — головна фігура при розгляді генплану. Мене надзвичайно зацікавило питання вирішення завдань цивільної оборони, які мають бути закладені в генплані. 

Розмова про долю проекту генерального плану, ініційована Сергієм Гриневецьким, вийшла за рамки звичайного протокольного заходу й стала дискусією архітекторів, екологів, депутатів про стратегію розвитку Одеси в найближчі роки. Результатом дискусії стали практичні пропозиції депутатів облради щодо обговорення нового генерального плану Одеси

До речі, депутати Одеської обласної ради від Народної партії виявилися єдиними з народних обранців міської й обласної ради, хто на виконання наказів виборців зустрівся з архітекторами й взяв під контроль розробку генплану.

Нинішній рік для народного депутата Сергія Гриневецького, втім, як і інші роки, витканий із зустрічей із виборцями, прийомів з особистих питань, участі в міжнародних і регіональних нарадах, присвячених розвитку Одеської області. Вдалося коли не зрушити з мертвої точки, то перебороти інерцію байдужості, що багато років гальмувала розв’язання багатьох болючих проблем регіону. Йдеться про порятунок санаторію «Куяльник» і Куяльницького морського лиману з його унікальними лікувальними грязями. У цьому ж ряду ситуація, що може виникнути з передислокацією штабу Південного оперативного командування з Одеси в Дніпропетровськ. Не виключено, що в результаті, як то кажуть, оргштатних заходів в Одесі може зникнути найстаріша медична установа — 411-й клінічний військовий госпіталь. Із цих питань підготовлено депутатські запити на ім’я Прем’єр-міністра України, міністра оборони.

До слова, санаторій «Куяльник» уже повернуто із приватних рук у власність держави, а з порятунку морського лиману прийнято цільову програму, схвалену депутатами обласної ради.

А, приміром, Одеський національний академічний театр опери й балету. Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням № 453-р від 25 травня 2011 р. затвердив план заходів стосовно розвитку Одеського національного академічного театру опери й балету на період до 2017 року, яким, зокрема, передбачили збільшення штатної чисельності працівників художнього й артистичного складу театру на 129 одиниць.

По суті справи, йдеться про те, щоб запобігти «старінню» театру, підтримувати його в необхідних технічних кондиціях, а по суті продовжити його життя на довгі роки.

Після нескінченних ходінь високими кабінетами в Києві, після багаторічного листування із чиновниками до Сергія Гриневецького звернулася група науковців Одеської області з пропозицією розгорнути роботи з оцінки потенційних вуглеводневих ресурсів Причорноморського регіону. Результатом спільної діяльності вчених і народного депутата стала інформація з Кабінету Міністрів, що в області виявлено перспективні Приморську й Широковську нафтоносні структури. В разі надходження заявок від суб’єктів господарської діяльності на одержання спеціальних дозволів на користування цими структурами буде оголошено аукціон з їхнього продажу.

Уперше за довгі роки в поле зору фахівців знову потрапили Жовтоярське й Східно-Саратське родовища газу. Поки що не йдеться про їхню промислову розробку. Але вона не за горами, упевнений народний депутат Сергій Гриневецький. Адже того, хто дозволяє себе поганяти, можна годувати сіном. А одесити, як відомо, люди енергійні й заповзятливі, і «сіна» не їдять ні за яких умов.

 

Одеса.